Oprážaná kuracia pečeň na cesnaku (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Tento recept patrí medzi moje obľúbené v rámci pohodlného a rýchleho varenia v nedeľu, je veľmi jednoduchý a chutný, pridávam pre milovníkov jedál z pečene.

4
porcie
20 minút
príprava
7-8 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuraciu pečeň som zbavila nepotrebných častí, umyla, nechala odkvapkať z vody na cedníku, pred opekaním som ju osušila pomocou papierovej kuchynskej utierky,....
  2. ...cuketu som pokrájala pomocou škrabky na zeleninu na tenké širšie pásy po dĺžke,...
  3. ... rovnako aj očistenú mrkvu,....
  4. ...do vysokého hrnca som dala husaciu masť, poriadne som ju rozpálila,...
  5. ...vložila som do nej osušenú kuraciu pečeň, pozor, lebo prská!!!, sprudka som ju oprážala z každej strany niekoľko minút, vnútri má zostať máličko ružová, ale prepečená, o čom sa môžete presvedčiť vpichom ihlou do pečene, nesmie vytekať krvavá šťava, majú zostať šťavnaté vo vnútri,...
  6. ..ked bola pečeň správne opražená, pridala som cesnak pokrájaný na plátky, opiekla, kým sa pekne rozvoňal, potom som opraženú pečeň okorenila čerstvo mletým čiernym korením, vypla som plameň a premiešala s majoránkou, nesolila som.
  7. Podávala som horúcu pečeň s čerstvo upečeným bosniakom a dvomi druhmi šalátu z mrkvy a cukety, ktoré som na tanieri pokvapkala zálievkou z citrónovej šťavy, soli a olivového oleja, pečeň som solila až na tanieri.
  8. Ide o veľmi chutné, jednoduché a rýchle jedlo z kuracej pečene, ako príloha je výborné čerstvé domáce pečivo, čerstvý domáci chlebík, zemiaky na akýkoľvek spôsob, teraz najlepšie chutia nové zemiaky s petržlenovou vňaťou ako príloha, môžu byť aj iné prílohy, ktoré vám chutia, použitú husaciu masť používam na natieranie chleba, je veľmi chutná sama o sebe či doplnená čerstvou zeleninou a cibuľou.