Oprážaná kuracia pečeň na cesnaku (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Tento recept patrí medzi moje obľúbené v rámci pohodlného a rýchleho varenia v nedeľu,
je veľmi jednoduchý a chutný, pridávam pre milovníkov jedál z pečene.
4 porcie |
20 minút príprava |
7-8 minút na 100 °C |
Postup- Kuraciu pečeň som zbavila nepotrebných častí, umyla, nechala odkvapkať z vody na cedníku, pred opekaním som ju osušila pomocou papierovej kuchynskej utierky,....
- ...cuketu som pokrájala pomocou škrabky na zeleninu na tenké širšie pásy po dĺžke,...
- ... rovnako aj očistenú mrkvu,....
- ...do vysokého hrnca som dala husaciu masť, poriadne som ju rozpálila,...
- ...vložila som do nej osušenú kuraciu pečeň, pozor, lebo prská!!!, sprudka som ju oprážala z každej strany niekoľko minút, vnútri má zostať máličko ružová, ale prepečená, o čom sa môžete presvedčiť vpichom ihlou do pečene, nesmie vytekať krvavá šťava, majú zostať šťavnaté vo vnútri,...
- ..ked bola pečeň správne opražená, pridala som cesnak pokrájaný na plátky, opiekla, kým sa pekne rozvoňal, potom som opraženú pečeň okorenila čerstvo mletým čiernym korením, vypla som plameň a premiešala s majoránkou, nesolila som.
- Podávala som horúcu pečeň s čerstvo upečeným bosniakom a dvomi druhmi šalátu z mrkvy a cukety, ktoré som na tanieri pokvapkala zálievkou z citrónovej šťavy, soli a olivového oleja, pečeň som solila až na tanieri.
- Ide o veľmi chutné, jednoduché a rýchle jedlo z kuracej pečene, ako príloha je výborné čerstvé domáce pečivo, čerstvý domáci chlebík, zemiaky na akýkoľvek spôsob, teraz najlepšie chutia nové zemiaky s petržlenovou vňaťou ako príloha, môžu byť aj iné prílohy, ktoré vám chutia, použitú husaciu masť používam na natieranie chleba, je veľmi chutná sama o sebe či doplnená čerstvou zeleninou a cibuľou.
|