Opité venčeky fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 15. decembra 2013

Aj ja som si uz konecne nasla cas na pecenie vianocneho peciva. Nase oblubene venceky som nemohla vynechat ani tento rok. Recept mam zo Zobraziť celý popisAj ja som si uz konecne nasla cas na pecenie vianocneho peciva. Nase oblubene venceky som nemohla vynechat ani tento rok. Recept mam zo slovenskej kucharskej knihy.

24
porcií
25 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
280 g
140 g
3 PL
4 ks
4 PL
8 - 10 PL (alebo koňak)




Postup

  1. 1

    Muku, maslo, praskovy a vanilkovy cukor a kakao som v miske spracovala prstami na mrvenicku.

    Opité venčeky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do mrvenicky som pridala zltka a citronovu stavu.

    Opité venčeky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vsetko som spolu zmiesila a cesto som nechala hodinu odpocivat .

    Opité venčeky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z cesta som postupne odrajovala kusky hrube asi 1 cm. Tieto kusky som vyvalkala na tenky valcek. Valcek som pokrajala na priblizne rovnake kusky asi 8-9cm dlhe. Kraje valcekov som spojila do kolieska.

    Opité venčeky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Venceky som najprv namocila do rumu a potom som rumovu cast venceka obalila v mandlovych hranolkoch pomiesanych s krystalovym cukrom.

    Opité venčeky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Venceky som poukladala na plech a piekla som ich vo vyhriatej rure 180C 10 minut.

    Opité venčeky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upecene venceky som ulozila na mriezku. Namiesto mandli sa mozu pouzit aj ine orechy. Ako napriklad posekane vlasske orechy, arasidy alebo lieskove oriesky.

    Opité venčeky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

ancicka
Danka mne sa tiež páčia,uložim si ich a niekedy urobím.kkPozdravujem.
pivonka
Aj mne sa veľmi páčia. Pri širokom sortimente vianočného pečiva ma udivuje, že stále sa objavujú aj nové, a takéto sympatické. Už sú v kk.
jujoska
pekne pecivko...zaujimavy nazov, kedze ten rum je tam len na povrchu, je tam po upeceni citit?
nika72
parááááááda...veľmi dobre vyzerajú mňam 1*****
babav
Danielka ,rada ta vidim naspat na Vareche.Recept nepoznam,paci sa mi...vyskusam.
margaretka28
tento recept ma zaujal, možno tento rok aj zaradím medzi "novinky ", lebo vždy pečiem klasiku a aj niečo nové vyskúšam :-)
jerica
Pozdravujem do letnej Austrálie , recept ako vždy , ukladám si, nikdy nevieš kedy sa bude hodiť, páči sa mi, mám len jednu otázku, je to bez prášku do pečiva?

Danielka ďakujem :-) peknú tretiu adventnú nedeľu.
U nás v našom kostole,počas adventu, sviečky zapalujú deti, je to veľmi milé.
palokuchki
@pivonka , @afataga , @jujoska @nika72 , @babav , @mariamka , @margaretka28 , @jerica , @zdenkas , dakujem vam za vase komentare. @jujoska nie velmi, ale trochu ho je tam citit. @babav , momentalne mame vela roboty na farme. Mavam malo casu na pocitac a vobec nie na to, aby som skusala nove recepty. Varievam obycajne bezne a hlavne rychle jedla. Ale ked mam trochu casu vzdy si rada prezriem Varechu. @jerica , pozrela som si ten recept este raz, prasok do peciva tam nejde. Srdecne ta tiez pozdravujem a prajem aj ja tebe spokojny a kludny advent.
jamarlen
supééér, bez vaľkania, vyzerajú náramne lákavo a ktože ich pridal - moja najobľúbenejšia farmárka:)
neviem, či v horúčavách môže byť človek šťastný/ pre mňa nič dobrého/, určite však aspoň veselý…takých ti okolo seba želám :) PF 2014
palokuchki
@jamarlen , aky pekny komentar si mi napisal. Dakujem. Na tento tyzden nam slubuju tepla 30-35C. Neviem ako sa mi bude dat piect, ale musim to nejako stihnut do vianoc. Aj ja prajem vsetko najlepsie do Noveho Roku 2014.
suli
venčeky lepšie vyzerajú ako chutia. Robila som ich minulý rok, už nebudem, sorry. Bola to jediná vianočná sladkosť, ktorú všetci obchádzali a uprednostňovali iné dobroty.
nyja
@Suli (16.12.2014 07:09)

A čo bolo tým venčekom? Veď sú tam samé normálne dobré veci. Možno boli tvrdé, lebo potrebujú odstáť? Akurát som ich chcela skúsiť...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia