Opité venčeky (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Aj ja som si uz konecne nasla cas na pecenie vianocneho peciva. Nase oblubene venceky som nemohla vynechat ani tento rok. Recept mam zo slovenskej kucharskej knihy.
24 porcií |
25 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Muku, maslo, praskovy a vanilkovy cukor a kakao som v miske spracovala prstami na mrvenicku.
- Do mrvenicky som pridala zltka a citronovu stavu.
- Vsetko som spolu zmiesila a cesto som nechala hodinu odpocivat .
- Z cesta som postupne odrajovala kusky hrube asi 1 cm. Tieto kusky som vyvalkala na tenky valcek. Valcek som pokrajala na priblizne rovnake kusky asi 8-9cm dlhe. Kraje valcekov som spojila do kolieska.
- Venceky som najprv namocila do rumu a potom som rumovu cast venceka obalila v mandlovych hranolkoch pomiesanych s krystalovym cukrom.
- Venceky som poukladala na plech a piekla som ich vo vyhriatej rure 180C 10 minut.
- Upecene venceky som ulozila na mriezku. Namiesto mandli sa mozu pouzit aj ine orechy. Ako napriklad posekane vlasske orechy, arasidy alebo lieskove oriesky.