Orechový zákusok

Opité orechové rezy

Autor receptu: redakcia

30 ks
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Vajcia oddelíme na žĺtky a bielky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Potom postupne vmiešame žĺtky, mleté orechy, hrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva, preosiate kakao a na záver po tretinách tuhý sneh z bielkov.
  2. Cesto vylejeme na plech s rozmermi 30 x 25 cm, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C asi 15 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
  3. Orechová plnka: Mleté orechy premiešame s obomi druhmi cukru a rumom. Necháme krátko odstáť a potom pripravenú orechovú náplň rozotrieme na upečený korpus.
  4. Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom nakrájaným na kocky, dobre premiešame a rovnomerne nanesieme na dezert. Necháme vychladnúť a odstáť na chladnom mieste do druhého dňa.
  5. Zákusok krájame na malé štvorčeky, ktoré môžeme ozdobiť napríklad snehovou vločkou z fondánu.