Opité javorové koláčiky (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

12
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Postup



  1. Cesto: Maslo nakrájame na menšie kúsky a roztlačíme ho do múky. Keď je zmes dobre pospájaná, pridáme aj ostatné suroviny. Dôkladne premiešame do hladkej hmoty, vyvaľkáme a vložíme do vymastenej formy.


  2. Krém: Všetky suroviny spolu vymiešame, aby bola zmes hladká. Nalejeme ju na cesto a navrch pravidelne poukladáme pekanové orechy.


  3. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 150 °C približne pol hodiny. Hotový koláč vyberieme z formy a vychladnutý pokrájame na menšie rezy. Slávnostné ošatenie získajú kúskami kvalitnej tenkej čokolády a drobnými cukrárskymi vianočnými ozdobami.