Opité javorové koláčiky (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 150 °C |
Postup
Cesto: Maslo nakrájame na menšie kúsky a roztlačíme ho do múky. Keď je zmes dobre pospájaná, pridáme aj ostatné suroviny. Dôkladne premiešame do hladkej hmoty, vyvaľkáme a vložíme do vymastenej formy.
Krém: Všetky suroviny spolu vymiešame, aby bola zmes hladká. Nalejeme ju na cesto a navrch pravidelne poukladáme pekanové orechy.
Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 150 °C približne pol hodiny. Hotový koláč vyberieme z formy a vychladnutý pokrájame na menšie rezy. Slávnostné ošatenie získajú kúskami kvalitnej tenkej čokolády a drobnými cukrárskymi vianočnými ozdobami.
|