Opekano-zapekaný pangasius
Autor receptu: glosterka
Voňavý a chrumkavý pangasius. Moja špecialita a delikatesa. :-)
10-12 porcií |
45 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Rybku si necháme rozmraziť, opláchneme je pod tečúcou vodou a osušíme v utierke.
- Marináda: Šťavu z väčšieho citróna dobre vymiešme s lyžičkou soli.
- Pangasa prekrojíme napoly a potrieme marinádou z obidvoch strán. Robíme to postupne: rybu prekrojíme, potrieme z oboch strán a ukladáme na seba na tanier alebo do misky. Takto pripravenú rybu dáme do chladničky odležať na 30 minút.
- Medzitým si očistíme zemiaky a dáme ich variť.
- Odležaného pangasa obalíme v hrubej múke a opečieme na oleji z oboch strán do ružova.
- Pangasa postupne ukladáme do zapekacej misy. Na každý kus dáme plátok masla, jemne posypeme drvenou rascou, bazalkou, sezamovými semienkami a cesnakom nakrájaným na drobné plátočky.
- Vložíme do vyhriatej trúby na 200°C a ešte 15 minút zapečieme. Nádherne to rozvoniava... tak cesnačikovo-bazalkovo... hmmm...:-))
- Podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou. Dobrú chuť! ;-)