Opekano-zapekaný pangasius

Autor receptu: glosterka

Voňavý a chrumkavý pangasius. Moja špecialita a delikatesa. :-)

10-12
porcií
45 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Rybku si necháme rozmraziť, opláchneme je pod tečúcou vodou a osušíme v utierke.
  2. Marináda: Šťavu z väčšieho citróna dobre vymiešme s lyžičkou soli.
  3. Pangasa prekrojíme napoly a potrieme marinádou z obidvoch strán. Robíme to postupne: rybu prekrojíme, potrieme z oboch strán a ukladáme na seba na tanier alebo do misky. Takto pripravenú rybu dáme do chladničky odležať na 30 minút.
  4. Medzitým si očistíme zemiaky a dáme ich variť.
  5. Odležaného pangasa obalíme v hrubej múke a opečieme na oleji z oboch strán do ružova.
  6. Pangasa postupne ukladáme do zapekacej misy. Na každý kus dáme plátok masla, jemne posypeme drvenou rascou, bazalkou, sezamovými semienkami a cesnakom nakrájaným na drobné plátočky.
  7. Vložíme do vyhriatej trúby na 200°C a ešte 15 minút zapečieme. Nádherne to rozvoniava... tak cesnačikovo-bazalkovo... hmmm...:-))
  8. Podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou. Dobrú chuť! ;-)