Opekačka bez mäsa

Autor receptu: martina34

Tentokrát som zvolila opekačku bez mäska vhodnú pre sacharidový obed.

6
porcií
120 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Predom si uvaríme cestoviny a cícer. Po uvarení cícer prepláchneme a pridáme k scedeným cestovinám, pridáme aj naklíčené mungo fazuľky, nakrájanú cibuľku, nakrájanú papriku a paradajky. Ochutíme olivovým olejom, balzamikovým octom, morskou soľou, čili korením a na koniec pridáme nastrúhaný syr. Dobre premiešame a uložíme do chladničky odležať, aby prešli všetky chute do celého šalátu.
  2. Pripravíme si zeleninku. Cukinu si narežeme na pozdĺžne plátky, ak je cukina mladá, tak ju nezbavujeme šupky. Tiež si nakrájame farebnú papriku na kúsky a aj cibuľu si nakrájame na kolieska a mladú cibuľku len pozdĺžne prekrojíme. Vložíme všetko do misky a posolíme morskou soľou, poprášime mletou červenou paprikou, čili a pokvapkáme olivovým olejom. Všetko premiešame a necháme chvíľu odstáť.
  3. Pripravíme si pahrebu z drevených brikiet a môžeme ísť na to. Do tácky na pečenie - grilovanie si naukladáme zeleninku a pomaly grilujeme. Krásne to rozvoniava a ešte lepšie chutí, sladučká chuť pečenej cibuľky, papriky a cukiny, k tomu chutný šalátil. Po takejto opekačke určite nebudete mať pocit prejedenia a ani žlčníkový záchvat, či inú nevolnosť a aj svedomie vás nebude trápiť. Mňam a dobrú chuť.