Opekačka bez mäsa
Autor receptu: martina34
Tentokrát som zvolila opekačku bez mäska vhodnú pre sacharidový obed.
6 porcií |
120 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Predom si uvaríme cestoviny a cícer. Po uvarení cícer prepláchneme a pridáme k scedeným cestovinám, pridáme aj naklíčené mungo fazuľky, nakrájanú cibuľku, nakrájanú papriku a paradajky. Ochutíme olivovým olejom, balzamikovým octom, morskou soľou, čili korením a na koniec pridáme nastrúhaný syr. Dobre premiešame a uložíme do chladničky odležať, aby prešli všetky chute do celého šalátu.
- Pripravíme si zeleninku. Cukinu si narežeme na pozdĺžne plátky, ak je cukina mladá, tak ju nezbavujeme šupky. Tiež si nakrájame farebnú papriku na kúsky a aj cibuľu si nakrájame na kolieska a mladú cibuľku len pozdĺžne prekrojíme. Vložíme všetko do misky a posolíme morskou soľou, poprášime mletou červenou paprikou, čili a pokvapkáme olivovým olejom. Všetko premiešame a necháme chvíľu odstáť.
- Pripravíme si pahrebu z drevených brikiet a môžeme ísť na to. Do tácky na pečenie - grilovanie si naukladáme zeleninku a pomaly grilujeme. Krásne to rozvoniava a ešte lepšie chutí, sladučká chuť pečenej cibuľky, papriky a cukiny, k tomu chutný šalátil. Po takejto opekačke určite nebudete mať pocit prejedenia a ani žlčníkový záchvat, či inú nevolnosť a aj svedomie vás nebude trápiť. Mňam a dobrú chuť.