Opečené domáce rezance s ovčím syrom podľa Cesminaz

mariamka - fotkamariamka, 25. júna 2014
Opečené domáce rezance s ovčím syrom podľa Cesminaz
Foto: mariamka

Zostala mi doma pekná hrudka ovčieho syra, tak som pátrala po jeho užitočnom zužitkovaní. Natrafila som na jednoduchý recept od Cesminky /http://varecha.pravda.sk/recepty/opecene-syrove-rezance/38327-recept.html/, ktorý sa ale nakoniec ukázal ako úplne skvelý. Ďakujem milá Cesminaz za inšpiráciu, dovolila som si pridať malý upgrade :)

15 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100-200 g
2-3 ks
2 hrsť
Na opekanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cestoviny som robila doma. Naozaj :) Vlastne cesto urobila pekáreň /múka polohrubá, 1 vajce, štipka soli, trochu oleja, voda podľa potreby/. Ja som už len rozgúľala a nakrájala. Aspoň som oprášila válok a dosku od maminky. Nebojte sa toho, roboty s tým nie je veľa a tá chuť za to stojí. Použila som len polovicu cesta, preventívne :)

    Opečené domáce rezance s ovčím syrom podľa Cesminaz - obrázok 1
  2. 2

    Už si môžeme dať zohriať olej. Ja som dala aj bravčovú masť, mám skúsenosť, že k cestovinám pasuje. Rezance treba dobre od múky oprášiť, aby sa nám nepálila.

    Opečené domáce rezance s ovčím syrom podľa Cesminaz - obrázok 2
  3. 3

    Postupujeme podľa receptu od Cesminaz, t.j. opekáme a miešame, až chytia ružovkastú farbu. Tá zvyšná múka nám tam trochu škvrčí, ale to nevadí, dá tomu výbornú chuť a vôňu.

    Opečené domáce rezance s ovčím syrom podľa Cesminaz - obrázok 3
  4. 4

    Keď sa nám zdá, že rezance sú opečené akurát, zalejeme ich studenou vodou, trošku osolíme, zakryjeme a necháme dusiť presne tak, ako tarhoňu, cca 10-15 minút.

    Opečené domáce rezance s ovčím syrom podľa Cesminaz - obrázok 4
  5. 5

    Keď sa tekutina vpije, odstavíme a necháme dôjsť. Moje vyzerali takto. Takú poskrúcance :) Ale už teraz chutili skvelo.

    Opečené domáce rezance s ovčím syrom podľa Cesminaz - obrázok 5
  6. 6

    Pripravíme si oblohu, či ako to nazvať. Cesminka použila iba slaný syr /turecký, Fetu/, ja som mala doma okrem syra rukolu a jarnú cibuľku, tak ma napadlo to skombinovať.

    Opečené domáce rezance s ovčím syrom podľa Cesminaz - obrázok 6
  7. 7

    Syr nakrájame na kocky, cibuľku aj s vňaťou na plátky, pridáme rukolu, okoreníme čerstvým mletým čiernym korením a pokvapkáme oliv. olejom. Zľahka prehodíme. Nesolila som.

    Opečené domáce rezance s ovčím syrom podľa Cesminaz - obrázok 7
  8. 8

    Môžeme to celé premiešať, alebo servírovať osve. Mne sa už syr neroztekal, bol to skôr taký teplý cestovinovo-syrový šalát :) ale naozaj veľmi, veľmi dobrý. Rezance majú naozaj zvláštnu veľmi návykovú chuť, takmer mi pripomenuli povestné pukanské párance, možno tým, že boli domáce :) Odvážte sa, a urobte si ich. Budem rada a Cesminka určite tiež :)

    Opečené domáce rezance s ovčím syrom podľa Cesminaz - obrázok 8
  9. 9

    P.S. Druhá polovica cesta tiež nevyšla nazmar :)

    Opečené domáce rezance s ovčím syrom podľa Cesminaz - obrázok 9

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Mila @mariamka ..si ma naozaj veeeeelmi prekvapila ;-P ..som sa pri citani receptu len od ucha k uchu usmievala ;-))) Naozaj super si spravila domace rezance,urcite chutia skvelo!!! Citim sa naozaj poctena,ze si sa mojimi rezancami inspirovala a zaexperimentovala a pridala sem dokonca taku "domacu" verziu tychto rezancov ;-P Ak sa nenahnevas,tak ti trocha poradim...druhykrat skus opiect uz suche domace rezance a len na troche tuku ;-) ..bude to este lepsie,lebo sa opecu kde-tu na tmavohnedo az cierno a to im da este lepsiu-vyraznejsiu chut ;-P No ale najhlavnejsie je,ze vam chutili a ze si spokojna @mariamka ;-D ..a to ma velmi tesi :-)
@mariamka : Ani ja som sa ešte neodvážila opekať slíže, ale veď čo pokazím, tak pokazím, nabudúce sa naučím, všetko v živote je po prvý krát.......
@cezminaz : tvoje opekané rezance som nejako prešvihla, idem si ich pozrieť, lebo to vyzerá na ohromne chutné jedlo.....
Vďaka patrí vám obom!