Opečené domáce rezance s ovčím syrom podľa Cesminaz
Foto: mariamka
Zostala mi doma pekná hrudka ovčieho syra, tak som pátrala po jeho užitočnom zužitkovaní. Natrafila som na jednoduchý recept od Cesminky /http://varecha.pravda.sk/recepty/opecene-syrove-rezance/38327-recept.html/, ktorý sa Zobraziť celý popisZostala mi doma pekná hrudka ovčieho syra, tak som pátrala po jeho užitočnom zužitkovaní. Natrafila som na jednoduchý recept od Cesminky /http://varecha.pravda.sk/recepty/opecene-syrove-rezance/38327-recept.html/, ktorý sa ale nakoniec ukázal ako úplne skvelý. Ďakujem milá Cesminaz za inšpiráciu, dovolila som si pridať malý upgrade :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cestoviny som robila doma. Naozaj :) Vlastne cesto urobila pekáreň /múka polohrubá, 1 vajce, štipka soli, trochu oleja, voda podľa potreby/. Ja som už len rozgúľala a nakrájala. Aspoň som oprášila válok a dosku od maminky. Nebojte sa toho, roboty s tým nie je veľa a tá chuť za to stojí. Použila som len polovicu cesta, preventívne :)
-
2
Už si môžeme dať zohriať olej. Ja som dala aj bravčovú masť, mám skúsenosť, že k cestovinám pasuje. Rezance treba dobre od múky oprášiť, aby sa nám nepálila.
-
3
Postupujeme podľa receptu od Cesminaz, t.j. opekáme a miešame, až chytia ružovkastú farbu. Tá zvyšná múka nám tam trochu škvrčí, ale to nevadí, dá tomu výbornú chuť a vôňu.
-
4
Keď sa nám zdá, že rezance sú opečené akurát, zalejeme ich studenou vodou, trošku osolíme, zakryjeme a necháme dusiť presne tak, ako tarhoňu, cca 10-15 minút.
-
5
Keď sa tekutina vpije, odstavíme a necháme dôjsť. Moje vyzerali takto. Takú poskrúcance :) Ale už teraz chutili skvelo.
-
6
Pripravíme si oblohu, či ako to nazvať. Cesminka použila iba slaný syr /turecký, Fetu/, ja som mala doma okrem syra rukolu a jarnú cibuľku, tak ma napadlo to skombinovať.
-
7
Syr nakrájame na kocky, cibuľku aj s vňaťou na plátky, pridáme rukolu, okoreníme čerstvým mletým čiernym korením a pokvapkáme oliv. olejom. Zľahka prehodíme. Nesolila som.
-
8
Môžeme to celé premiešať, alebo servírovať osve. Mne sa už syr neroztekal, bol to skôr taký teplý cestovinovo-syrový šalát :) ale naozaj veľmi, veľmi dobrý. Rezance majú naozaj zvláštnu veľmi návykovú chuť, takmer mi pripomenuli povestné pukanské párance, možno tým, že boli domáce :) Odvážte sa, a urobte si ich. Budem rada a Cesminka určite tiež :)
-
9
P.S. Druhá polovica cesta tiež nevyšla nazmar :)
@anina6 dakujem, rada posuvam inspiraciu :)
si skvelá..tvoje ovčie "slíže" ochutnať bych chcela..
@cezminaz : tvoje opekané rezance som nejako prešvihla, idem si ich pozrieť, lebo to vyzerá na ohromne chutné jedlo.....
Vďaka patrí vám obom!
diky @baby
@radost skvely je recept, ja len sprostredkovatel, urobis sama, neni problem, a ked tam k syru osmahnes slaninku, pochuti si aj ten tvoj rozmlsany muzicek :)))
@luss44 to vyhladavanie poldnove stalo za to, to len tak na margo @redakcie :D
fu @manya to je slovo do bitky, potom dufam povies, ako to dopadlo..
@hubata ,, ved troska cesta pokazit nebude az taka skoda, za ten adrenalin a srandu to ale stoji! ja tu tiez niekedy zasnem, co varechacky vedia vymysliet :)
@marianne od teba cakame rovno fotku! co ti ta rukola spravila? :)
@edith budem rada, ak vyskusas aj s alternativnou mukou, to uz nie je moja parketa, drzim palce
dakujem vsetkym a odkazem @cesminke :)