Plnená omeleta
Omeleta plnená bryndzou
Autor receptu: vyhodtocesto
Mám rád omeletu, tak som skúsil toto a chutilo mi.
15 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Začneme tým, čo bude trvať najdlhšie - hlivou. Na toto jedlo používam zásadne čerstvú. Umyjeme ju, nakrájame na malé kúsky a opečieme na bravčovej masti. Okoreníme vegetou, čerstvo drvenou rascou a čerstvo mletým čiernym korením, pridáme nastrúhaný 1 strúčik cesnaku. Dusíme domäkka, podlievame iba toľko, aby sa nám hliva nepripálila, nechceme veľa šťavy.
- Potom sa venujeme bryndzičke. Už to slovo "bryndza" v nás vzbudzuje chuť do jedla. Znie to salašom, pracovitými rukami, zvieratkami, prírodou, horami. Bryndzu bielu ako srsť tých najčistučkejších ovečiek alebo čerstvo okúpaného slovenského čuvača dáme do misky, pridáme zvyšné 3 nastrúhané strúčiky cesnaku, mletú sladkú papriku. Zmiešame. Ak je to moc husté, rozriedime kyslou smotanou, ale nepreháňame, lebo zanikne chuť bryndze.
- Predposledný krok sú vajcia. Rozbijeme, dáme vegetu, okoreníme, rozšľaháme. Na panvici spravíme omeletu.
- Hotovú omeletu potrieme bryndzou a naplníme hlivou a zrolujeme alebo preložíme napoly. Posypeme opečenou slaninkou.