Plnená omeleta

Omeleta plnená bryndzou

Autor receptu: vyhodtocesto

Mám rád omeletu, tak som skúsil toto a chutilo mi.

15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Začneme tým, čo bude trvať najdlhšie - hlivou. Na toto jedlo používam zásadne čerstvú. Umyjeme ju, nakrájame na malé kúsky a opečieme na bravčovej masti. Okoreníme vegetou, čerstvo drvenou rascou a čerstvo mletým čiernym korením, pridáme nastrúhaný 1 strúčik cesnaku. Dusíme domäkka, podlievame iba toľko, aby sa nám hliva nepripálila, nechceme veľa šťavy.
  2. Potom sa venujeme bryndzičke. Už to slovo "bryndza" v nás vzbudzuje chuť do jedla. Znie to salašom, pracovitými rukami, zvieratkami, prírodou, horami. Bryndzu bielu ako srsť tých najčistučkejších ovečiek alebo čerstvo okúpaného slovenského čuvača dáme do misky, pridáme zvyšné 3 nastrúhané strúčiky cesnaku, mletú sladkú papriku. Zmiešame. Ak je to moc husté, rozriedime kyslou smotanou, ale nepreháňame, lebo zanikne chuť bryndze.
  3. Predposledný krok sú vajcia. Rozbijeme, dáme vegetu, okoreníme, rozšľaháme. Na panvici spravíme omeletu.
  4. Hotovú omeletu potrieme bryndzou a naplníme hlivou a zrolujeme alebo preložíme napoly. Posypeme opečenou slaninkou.