Omáčka k rybe, k mäsu ...
Autor receptu: dadajka
Dosť často nemám chuť príliš kreovať pri varení a tak pripravím lososový steak bez ničoho
a pre zmenu kurací steak bez ničoho. Tentokrát som bola trpezlivejšia a mrkla do veľkých
chladničkových zásob a improvizovala som s pocitom, že viem čo s čím bude chutné, a
podarilo sa.
3 porcie |
5 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Na výpeku z opečenej ryby či iného mäsa orestujeme na krúžky nakrájanú cibuľku.
Pridáme cesnakové strúčiky v šupke, len mierne rozmačknuté, a orestujeme.
- Pridáme čerstvý špenát, orestujeme a ak sa už javí hotový vyberieme cesnak i so šupkou (niekedy sa oddeli).
Nakrájame na menšie kúsky paradajky, kúsok chilli papričky a rovnako chvíľu necháme osmahnúť.
Zalejeme kokosovým mliekom, posypeme kurkumou a necháme prevrieť.
- Osolíme dľa potreby (paradajky bývajú slanšie) a ukončíme varenie.
... ak budete mať potrebu zahusťovať (čo ja nikdy nemám), prisypte škrobovú múčku.