Olivový chlebík fotorecept

zuzlik0402 - fotkazuzlik0402, 29. apríla 2013

netradičný domáci chlieb

90 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

650 g
200 ml
1 ks
350 ml
4 PL
150 g
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Z vlažného mlieka, štipky kryštálového cukru a droždia necháme vykysnúť kvások. Olivy a šunku nakrájame nadrobno, slnečnicové semienka nasekáme v mixéri.

    Olivový chlebík (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Šunku, olivy a semiačka opražíme na panvici.

    Olivový chlebík (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z múky, soli, kvásku a vody vypracujeme cesto, pridáme doň zmes a necháme 1 hodinu kysnúť.

    Olivový chlebík (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti a uložíme do vymastených obdĺžnikových foriem. Povrch potrieme olejom, na spodok rúry vložíme pekáč s vodou a pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov cca 45 minút.

Diskusia k receptu

babkamt
Chlieb sa ti vydaril , ukladám do kk. Príležitostne vyskúšam.
kuchticka
@zuzlik0402 tento recept vyzera velmi dobre, mniekedy skusim, ale m,am obavu, ze tam ide vela tekutin - mieko, voda - nie je to riedke ?
Ja peciem kazdy tyzden podobny chlieb (bez oliv a sunky) s roznymi druhmi muky.
Ked hovoris: muka celozrnna hladka tak tomu vobec nerozumiem. Ked je celozrnna si myslim, ze nemoze byt hladka, t.zn. zomleta i s vrchnym obalom zrna.
Vysvetlite mi prosim comu sa hovori HLADKA a CELOZRNNA. Dakujem.
zuzlik0402
@kuchticka
Môže byť, že mlieka ide menej, nejakých 100 - 150 ml - tu som množstvo písala len odhadom, ale vody som určite minula 350 ml. Tiež sa mi to v recepte pôvodne zdalo veľa, ale nebolo.
Čo sa týka múky, naozaj som v bio predajni kúpila múku s označením "Pšeničná múka celozrnná hladká" alebo mali ešte "Ražnú múku celozrnnú hladkú". Konzistenciou je skutočne hladká - jemný prášok, tak ako klasická. Či existuje celozrnná polohrubá a hrubá, to neviem. Celozrnná hladká sa líši od klasickej hladkej farbou - nie je biela ale svetlohnedá, z čoho usudzujem, že naozaj je zrno pomleté aj s vrchným obalom, akurát že na celkom jemno.
kuchticka
@zuzlik , dakujem za odpoved. Verim ti ohladne tych tekutin I muky. Ja som iba myslele, ze ked je celozrnna nemoze byt hladka a tak vidim, ze som sa mylila.
Prajem pekny den a uspechy vo vareni a peceni.
evanaaa
@kuchticka , pozri sa do Kauflandu, tam sú bežné celozrnné alebo aj špaldové múky hladké, tiež, ako píše @zuzlik0402 , aj ražná. Ten chlebík sa ti ozaj podaril.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia