Ohnivý vianočný puding

Autor receptu: redakcia

20 minút
príprava
360 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Maslo vymiešame s cukrom a vajíčkami. Pridáme hrozienka, muškátový orech, škoricu, múku, strúhanku, mleté mandle a kôru z citróna, sušené slivky bez kôstok namočené na noc v rume, pomarančovú kôru pomletú na mäsovom mlynčeku. Dobre premiešame. Pridáme toľko mlieka alebo piva, aby sme získali vláčne cesto.
  2. Pudingové formy vymastíme, naplníme cestom a pevne zatvoríme. Postavíme ich do nádoby s vriacou vodou a varíme v pare v rúre 6 hodín. Nezabudneme dopĺňať vodu. Puding sa zvykne variť už 3 – 4 týždne pred Vianocami.
  3. Vychladnutý sa vyberie z formy, zabalí do celofánu a odloží do suchej chladnej komory, aby do sviatkov dozrel. Na Vianoce sa zohreje v rúre, obleje rumom alebo koňakom, zapáli a horiaci podáva na stôl.