Ohnivý vianočný puding
Autor receptu: redakcia
20 minút príprava |
360 minút tepelná úprava |
Postup- Maslo vymiešame s cukrom a vajíčkami. Pridáme hrozienka, muškátový orech, škoricu, múku, strúhanku,
mleté mandle a kôru z citróna, sušené slivky bez kôstok namočené na noc v rume, pomarančovú kôru
pomletú na mäsovom mlynčeku. Dobre premiešame. Pridáme toľko mlieka alebo piva, aby sme získali vláčne
cesto.
- Pudingové formy vymastíme, naplníme cestom a pevne zatvoríme. Postavíme ich do nádoby s vriacou
vodou a varíme v pare v rúre 6 hodín. Nezabudneme dopĺňať vodu. Puding sa zvykne variť už 3 – 4 týždne
pred Vianocami.
- Vychladnutý sa vyberie z formy, zabalí do celofánu a odloží do suchej chladnej komory, aby do sviatkov dozrel. Na Vianoce sa zohreje v rúre, obleje rumom alebo koňakom, zapáli a horiaci podáva na stôl.
|