Ohnivé bravčové rebierka - marináda fotorecept

bibia1 - fotkabibia1, 26. septembra 2011
Ohnivé bravčové rebierka - marináda (fotorecept)
Foto: bibia1

Takéto rebierka robíme na každoročnej párty pre veľkú kopu ľudí a majú veľký ohlas. Recept sme vyčítali s manželom z knihy Grilujeme doma aj v prírode. Recept je stanovený pre 2 kg rebierok, takže ak treba viac, ako my robievame aj z 9 kg, tak potom treba vynásobiť aj dávky surovín.

6-8
porcií
25 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

2 kg
3 PL
3 PL
1 PL
1 ČL
1/2 ČL
2-3 kvapky
1/2 citrón

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Marinádu robíme vo veľkej miske. Bravčové rebierka si nasolíme a necháme aspoň 1/2 hodinku odležať.

    Ohnivé bravčové rebierka - marináda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky prísady zmiešame a potierame mäsko.

    Ohnivé bravčové rebierka - marináda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Naložené mäsko dáme do chladničky aspoň na 6 hodín odležať.

    Ohnivé bravčové rebierka - marináda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po uplynutí času poukladáme mäso na plech, podlejeme troškou vody, potrieme marinádou, ktorá zostala na spodku misky, zakryjeme alobalom a dáme na 1 a 1/2 hodiny piecť do trúby.

    Ohnivé bravčové rebierka - marináda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Počas pečenia mäsko potierame. Buď ho upečieme v trúbe, alebo ho môžeme dogrilovať na grile, tam mu bude treba ešte asi 20 min. Poslednú výslednú fotku nemám, lebo pri toľkých porciách nebol čas na fotenie. Aj počas grilovania mäsko stále potierame marinádou. Dobrú chuť.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Grilované

Diskusia k receptu

3sandra3
jéééémine, že z 9 kg... to je teda fakt potom riadna kopa ľudí u vás.... ale čoby nie, keď také super jedlo majú na tanieri
hviezdickaz
v sobotu sa chystame aj my grilovat ... zeby som vyskusala novu marinadu? Akurat,ze nemam tabasco... :)
tinca
tak na grile je na grile,lepšie ako v rúre,krásne :))
akeber
ukladám hlavne za marinádu....dosť často robievam rebierka ale z diviny a obmena marinády sa mi hodí ďakujem :))
duschko
Tie rebierka su nadherne. Pomaly uz take ani nevidiet. Ukladam do MKK.
bibia1
Ďakujem, dievčatá, vrelo odporúčam, budete sa zalizovať
@hviezdickaz , ak nemáš tabasco, tak ho tam jednoducho nedaj, nič sa nestane :)
danculka
Niekedy sa naozaj stane,že aj zabudneš urobiť foto,aj tak to vyzerá bobre,určite je to chutné....
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Nemám odhad, pre 10 ľudí koľko kg tých rebierok je treba?
Ďakujem, na sobotu chystám grilovačku.
leaela
@esi (30.5.2022 19:52)
Porcia v restike cca 500g na osobu :-)
Nech sa dari! ;)

1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Čoooo? Pol kg na osobu a to surové. Nie že by som nemala, počítala som viac ako som si myslela. Keď pol kg. tak pol kg. Sú to mladí a hladní. Len nech sa mi to vydarí.
Ďakujem @leaela za info.