Ohnivé bravčové rebierka - marináda fotorecept

bibia1 - fotkabibia1, 26. septembra 2011
Ohnivé bravčové rebierka - marináda (fotorecept)
Foto: bibia1

Takéto rebierka robíme na každoročnej párty pre veľkú kopu ľudí a majú veľký ohlas. Recept sme vyčítali s manželom z knihy Grilujeme doma aj v prírode. Recept je stanovený pre 2 kg rebierok, takže ak treba viac, ako my robievame aj z 9 kg, tak potom treba vynásobiť aj dávky surovín.

6-8
porcií
25 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

2 kg
3 PL
3 PL
1 PL
1 ČL
1/2 ČL
2-3 kvapky
1/2 citrón

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Marinádu robíme vo veľkej miske. Bravčové rebierka si nasolíme a necháme aspoň 1/2 hodinku odležať.

    Ohnivé bravčové rebierka - marináda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky prísady zmiešame a potierame mäsko.

    Ohnivé bravčové rebierka - marináda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Naložené mäsko dáme do chladničky aspoň na 6 hodín odležať.

    Ohnivé bravčové rebierka - marináda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po uplynutí času poukladáme mäso na plech, podlejeme troškou vody, potrieme marinádou, ktorá zostala na spodku misky, zakryjeme alobalom a dáme na 1 a 1/2 hodiny piecť do trúby.

    Ohnivé bravčové rebierka - marináda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Počas pečenia mäsko potierame. Buď ho upečieme v trúbe, alebo ho môžeme dogrilovať na grile, tam mu bude treba ešte asi 20 min. Poslednú výslednú fotku nemám, lebo pri toľkých porciách nebol čas na fotenie. Aj počas grilovania mäsko stále potierame marinádou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: