Odpaľované knedličky ako príloha (fotorecept)

Autor receptu: pivonka

Sú veľmi jemné. Recept som si kedysi vystrihla z dajakého časopisu.

5
porcií
40 minút
príprava
5 minút
na 30 °C

Suroviny

Postup

  1. Vodu dáme do kastróla, pridáme soľ a štipku korenia, tuk a necháme zovrieť.
  2. Naraz prisypeme všetku múku. Toto je kritický bod, aby s neurobili hrčky. Ja to robím tak, že vodu stiahnem z platničky, vsypem múku, dobre zamiešam a vrátim na platničku. Pri strednej teplote treba cesto stále miešať a tak ho odpaľovať.
  3. Cesto preložiť do inej nádoby a nechať ho vychladnúť. Po jednom dôkladne zapracovať vajíčka.
  4. Do kastróla si dáme variť vodu. Dvomi lyžicami namočenými vo vode formujeme knedličky a kladieme do mierne vriacej vody. Treba pracovať rýchlo. Varíme asi 5 minút. Trochu sa to dá aj pohľadom odhadnúť, že sú už uvarené ale ešte nerozvarené.
  5. Uvarené knedličky povaľkáme v nastrihanej petržlenovej vňati. Podávame k pečeným mäsám.