Odpaľované knedličky ako príloha (fotorecept)
Autor receptu: pivonka
Sú veľmi jemné. Recept som si kedysi vystrihla z dajakého časopisu.
5 porcií |
40 minút príprava |
5 minút na 30 °C |
Postup
- Vodu dáme do kastróla, pridáme soľ a štipku korenia, tuk a necháme zovrieť.
- Naraz prisypeme všetku múku. Toto je kritický bod, aby s neurobili hrčky. Ja to robím tak, že vodu stiahnem z platničky, vsypem múku, dobre zamiešam a vrátim na platničku. Pri strednej teplote treba cesto stále miešať a tak ho odpaľovať.
- Cesto preložiť do inej nádoby a nechať ho vychladnúť. Po jednom dôkladne zapracovať vajíčka.
- Do kastróla si dáme variť vodu. Dvomi lyžicami namočenými vo vode formujeme knedličky a kladieme do mierne vriacej vody. Treba pracovať rýchlo. Varíme asi 5 minút. Trochu sa to dá aj pohľadom odhadnúť, že sú už uvarené ale ešte nerozvarené.
- Uvarené knedličky povaľkáme v nastrihanej petržlenovej vňati. Podávame k pečeným mäsám.