Zemiakový šalát

Odľahčený majonézový šalát

Autor receptu: siuuu

Tento šalát začala kedysi dávno pripravovať ešte moja mamina. Ja som si ho postupne jemne upravila podľa svojej chuti. * Množstvá uvádzam iba orientačné, nikdy suroviny nevážim, robím tak nejako od oka. Takže každý podľa svojej chuti. V podstate je to klasika, doplnená o jablká a odľahčenú zálievku.

6
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Postup je rovnaký ako u klasiky - zemiaky uvariť v šupe, vychladnuté očistiť a pokrájať. Pridať uvarenú pokrájanú koreňovú zeleninu, pokrájané sterilizované uhorky - a na rovnaké kocky ako zemiaky pokrájané jablká (ja používam Golden delicious), množstvo jabĺk je na každom z vás - kedysi mamina dávala na vandlík šalátu 1-2 jablká, ja teraz robievam aj pomer 1:1 so zemiakmi, jablká dodajú neskutočne sviežu chuť.
  2. Na zálievku zmiešame jogurt, majonézu, horčicu, ochutíme soľou, korením a štipkou karí, vmiešame do zeleninovo-zemiakovo-jablkovej hmoty, premiešame, v prípade potreby pridáme trocha nálevu z uhoriek. Dobre premiešame a prikryté necháme v chladničke cez noc uležať a vychladiť.