Obrátený jablkový zákusok s tvarohovo-jogurtovo plnkou fotorecept
Foto: olinecka
Je veľa spôsobov, ako upiecť tento obľúbený zákusok. Jeden ponúkam a hádam bude chutiť.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
štipka |
|
200 ml |
|
200 ml teplá |
|
Jablková plnka: | |
4 ks stredne veľké |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
z 1/2 citróna |
|
Tvarohová plnka: | |
500 g |
|
1 bal. |
|
1 bal. (Olé) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto a plnky.
-
2
Vajíčka, cukor a štipku soli vyšľaháme do penista. Potom striedavo pridáme olej a teplú vodu. Múku preosejeme a po častiach vmiešame do vaječného základu. Jablká umyjeme, osušíme, nastrúhame na strúhadle. Pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme cukor, mletú škoricu podľa svojej chuti. Plech 24x24 cm vyložíme alobalom tak, aby nám nevytekala šťava z jabĺk( vyvýšime po bokoch). Jablkovú plnku rovnomerne dáme na vyložený plech, uhladíme a na jablká nalejeme pripravené cesto.
-
3
Rúru predhrejeme na 190 °C a pečieme 25-30 minút dozlatista.
-
4
Po upečení necháme vychladnúť.
-
5
Vychladnutý korpus opatrne preklopíme pomocou druhého plechu alebo podložky jablkami nahor a stiahneme alobal.
-
6
Do misy dáme tvaroh, jogurt, vanilkový puding Olé bez varenia a všetko mixérom vymiešame. Hotovú plnku rozotrieme na jablkovú vrstvu.
-
7
Zákusok odložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na rezy, posypeme mletou škoricou alebo škoricovým cukrom. Dobrú chuť.
Pekný inšpiratívny recept, určite chutný zákusok, rada urobím, ukladám, len mám otázku : koľko znamená 1 bal. jogurtu? Existujú od 125 g až po 1 kg, prosím, ak môžeš, upresni. Ďakujem a prajem pekný deň.
Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa páči... jogurt 150ml. Pozdravujem.
Ďakujem som rada že sa recept páči.