Foto: bambulka368
Mali sme doma dosť banánov, tak som skúsila túto variantu. Veľmi chutný koláčik, len sa tak po ňom zaprášilo :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
5 ks |
|
150 g |
|
160 g |
|
2 PL |
|
1/2 bal. |
|
5 PL |
|
Plnka: | |
500 ml |
|
5 ks |
|
4-5 PL |
|
135 g |
|
1 bal. |
|
225 g |
|
3-4 ks |
|
Sneh: | |
5 ks |
|
150 g |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Žĺtky som si oddelila od bielkov, dala som ich do vyššieho pohára, pridala k nim 5 lyžíc studenej vody, premiešala vidličkou. Z bielkov a cukru som si vyšľahala tuhý sneh, do ktorého som vyliala žĺtka s vodou a na najmenšej rýchlosti mixéra som pomaly vmiešavala (nie dlho!)
- 2
Potom som si zmiešala suché suroviny (múku, kakao, kyp. prášok) a preosiala som ich do žĺtkového cesta. Vzniklo mi hladké piškótové cesto, ktoré som vyliala na múkou vysypaný plech a piekla na 180-200 °C asi 15 až 20 min. Po upečení treba cesto nechať vychladnúť.
- 3
Kým sa cesto chladilo, pripravila som si krém. V mlieku som rozmiešala múku, žĺtky, vanilkový a kryštálový cukor a uvarila hustú kašu. Za stáleho miešania som ju chladila v umývadle :) Keď bola ako tak vychladnutá, zašľahala som do nej maslo. Na vychladnutý korpus som naukladala na koliečka nakrájané banány a zaliala som ich krémom. Cely tento výtvor som dala na chvílku do chladničky (kým som miešala sneh)
- 4
Sneh som robila tak, že som si bielky vymiešala s cukrom, šlahala som ich chvílku len tak a potom som ich dala nad paru. Tam som ich šľahala max 10 minút. Nakoniec som celý koláč potrela snehom, ozdobila strúhanou čokoládou a bolo :) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu