Oblíž prst

simona1998 - fotkasimona1998, 17. februára 2013

Nepečieme ho doma veľmi často,pretože je dosť náročný na vajíčka. Ale keďže bolo vysvedčenie,tak som si dopriala. :))

60 minút
na 200 °C

Suroviny

5 ks
100 g
100 g
20 g
1 ks
0,5 dl
Plnka:
2 ml
2 PL
5 ks
1 ks
250 g alebo helia
Sneh:
5 ks
300 g
Na vrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Začneme korpusom.Zoberieme si 5 ks vajíčok a rozdelíme ich na bielka a žltka. Bielka si dáme do väčšej misky,pretože v nej sa bude miešať korpus.

    Oblíž prst  - obrázok 1
  2. 2

    Do bielok si pridáme trošičku soli,aby bol sneh dostatočne tuhý.Vyšľaháme.

    Oblíž prst  - obrázok 2
  3. 3

    Vyšľahaný sneh.

    Oblíž prst  - obrázok 3
  4. 4

    Do vyšľahaného snehu si pridáme 100g kryštálového cukru a zamiešame.

    Oblíž prst  - obrázok 4
  5. 5

    Do vyšlahaného snehu s cukrom pridáme 5 žĺtok a zamiešame.

    Oblíž prst  - obrázok 5
  6. 6

    Ďalej si do zmesi pridáme 100g polohrubej múky a 1 celý kypriaci prášok.

    Oblíž prst  - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme 0,5dl oleja a zamiešame.

    Oblíž prst  - obrázok 7
  8. 8

    Nakoniec si pridáme kakao.Vymiešame a potom cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.Ak sa Vám bude zdať,že je cesta nejako málo,nezľaknite sa.Cesto "nabehne" počas pečenia,vďaka kypriacemu prášku.

    Oblíž prst  - obrázok 8
  9. 9

    Dokým sa cesto pečie v rúre,my si pripravíme krém.Do misky si dáme 200ml mlieka,do ktorého pridáme 2 polievkové lyžice hladkej múky,5 žĺtkov a 1 vanilkový cukor.Miešame,dokiaľ nám zo zmesi nevznikne hustý puding.Ak máme plnku hotovú,tak si ju dáme vychladiť.

    Oblíž prst  - obrázok 9
  10. 10

    Na upečený korpus si natrieme lekvár.Každý podľa chuti,ja som použila domáci malinový.

    Oblíž prst  - obrázok 10
  11. 11

    Do vychladnutého krému si vmiešame po kúskoch maslo alebo heliu. Ak by sa Vám zdal krém málo sladký,môžte pridať ešte práškový cukor.Keď už máme plnku hotovú natrieme ju na korpus s lekvárom.

    Oblíž prst  - obrázok 11
  12. 12

    Ideme si pripraviť sneh,ktorý budeme šlahať nad parou.Do misky si dáme bielok,štipku soli a zamiešame.(toto si ešte miešať nad parou nemusíme) Do vyšlahaného snehu pridáme 300g kryštálového cukru a miešame si to nad parou do zhustnutia.

    Oblíž prst  - obrázok 12
  13. 13

    Vyšlahaný sneh si natrieme na korpus.Na vrch snehu ešte nastrúhame čokoládu.

    Oblíž prst  - obrázok 13
  14. 14

    A teraz sa môžeme doň pustiť. :) Dúfam,že bude chutiť.

    Oblíž prst  - obrázok 14

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Krása ! A také mladé dievča, tak šikovné. Len sa pýtam - nevadí ten surový sneh, nemusí sa zapiecť? Ale tie žĺtka sú hodné svojho mena - krásne žlté!

Pridaj komentár k receptu: