Oblíž prst

Autor receptu: simona1998

Nepečieme ho doma veľmi často,pretože je dosť náročný na vajíčka. Ale keďže bolo vysvedčenie,tak som si dopriala. :))

60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Začneme korpusom.Zoberieme si 5 ks vajíčok a rozdelíme ich na bielka a žltka. Bielka si dáme do väčšej misky,pretože v nej sa bude miešať korpus.
  2. Do bielok si pridáme trošičku soli,aby bol sneh dostatočne tuhý.Vyšľaháme.
  3. Vyšľahaný sneh.
  4. Do vyšľahaného snehu si pridáme 100g kryštálového cukru a zamiešame.
  5. Do vyšlahaného snehu s cukrom pridáme 5 žĺtok a zamiešame.
  6. Ďalej si do zmesi pridáme 100g polohrubej múky a 1 celý kypriaci prášok.
  7. Pridáme 0,5dl oleja a zamiešame.
  8. Nakoniec si pridáme kakao.Vymiešame a potom cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.Ak sa Vám bude zdať,že je cesta nejako málo,nezľaknite sa.Cesto "nabehne" počas pečenia,vďaka kypriacemu prášku.
  9. Dokým sa cesto pečie v rúre,my si pripravíme krém.Do misky si dáme 200ml mlieka,do ktorého pridáme 2 polievkové lyžice hladkej múky,5 žĺtkov a 1 vanilkový cukor.Miešame,dokiaľ nám zo zmesi nevznikne hustý puding.Ak máme plnku hotovú,tak si ju dáme vychladiť.
  10. Na upečený korpus si natrieme lekvár.Každý podľa chuti,ja som použila domáci malinový.
  11. Do vychladnutého krému si vmiešame po kúskoch maslo alebo heliu. Ak by sa Vám zdal krém málo sladký,môžte pridať ešte práškový cukor.Keď už máme plnku hotovú natrieme ju na korpus s lekvárom.
  12. Ideme si pripraviť sneh,ktorý budeme šlahať nad parou.Do misky si dáme bielok,štipku soli a zamiešame.(toto si ešte miešať nad parou nemusíme) Do vyšlahaného snehu pridáme 300g kryštálového cukru a miešame si to nad parou do zhustnutia.
  13. Vyšlahaný sneh si natrieme na korpus.Na vrch snehu ešte nastrúhame čokoládu.
  14. A teraz sa môžeme doň pustiť. :) Dúfam,že bude chutiť.