Nugetová pochúťka (fotorecept)
Autor receptu: alionka
Tento koláčik je obľúbený u mojich detí, keď ho urobím nikdy dlho nevydrží.
16 porcií |
35 minút príprava |
20 minút na 190 °C |
Postup
- Všetky ingrediencie dám do mixéra a vypracujem cesto, ktoré nechám 1/2 hodinu vykysnúť na teplom mieste.
- Rozdelím cesto na 4 rovnaké diely.
- Zoberiem prvé cesto a rozvaľkám ho na hrúbku pol centimetra, potom si naň položím okrúhlu formu a otlačím okraje. Krájačom na pizzu orežem prebytočné časti.
- Na plech si dám mastný papier na pečenie a položím naň vyvaľkané a orezané cesto na ktoré natriem nugetu. Ak je príliš hustá dám ju na chvíľku do mikrovlnky zohriať potom sa dá výborne natierať. Takto postupujem aj s ostatnými 3 cestíčkami.
- Krájačom na pizzu rozdelím cesto na 16 dielov.
- Každý diel raz otočím.
- Vrch potriem zvyšným bielkom a do stredu môžete nasypať slnečnicu, mandľové lupienky ... Dám piecť do elektrickej rúry na 190 C asi 20 minút.
- Upečený dozlatova je chutný a chrumkavý. Prajem dobrú chuť!