Noky s vajíčkom (fotorecept)

Autor receptu: mojack

... najlepšie chutia z domácich vajíčok.

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z múky, vajca, soli a mlieka vypracujeme polotuhé cesto.
  2. Do vriacej osolenej vody cez cedník alebo strúhadlo s otvormi hádžeme noky (ako halušky).
  3. Povaríme asi 8 min. a scedíme.
  4. Nadrobno nakrájanú slaninu opražíme, pridáme olej ak treba , opražíme do ružova.
  5. Na panvicu si rozbijeme vajíčka, osolíme
  6. a pridáme uvarené noky.
  7. Spolu zamiešame a upražime pokiaľ vajíčka nezhustnú
  8. a už len pridať ružovú upraženú slaninku , uhorku. Pre zmenu môže byť upražená cibuľa a cvikla.