Foto: sdb
Som stále väčším fanúšikom "nočných" receptov. Práca s nimi trvá 5 minút, necháte ich na pokoji pár hodín a výsledok je fantastický!
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do veľkej misky dáme teplú vodu, v ktorej rozmiešame sušené droždie, kým sa nerozpustí. V menšej miske zmiešame roztopené maslo, mlieko, soľ a cukor. Vlažnú mliekovú zmes vlejeme do veľkej misky a premiešame. Nakoniec primiešame múku. Misku zakryjeme plastovou fóliou a necháme cez noc kysnúť. Celá zmes môže zdvoj – až strojnásobiť objem, preto treba veľkú misu!
-
2
Po 8 - 10 hodinách vmiešame vyšľahané vajcia a sódu do vykysnutej zmesi, dobre premiešame a môžeme robiť vafle. Ak nemáte doma vaflovač, pokojne robte na panvici, výsledkom budú lievance.
-
3
Výsledkom je odhadom 15 - 20 vaflí podľa veľkosti vaflovača. Podávame čerstvo napečené, poliate javorovým sirupom alebo posypeme cukrom a ozdobíme ovocím, s čokoládou alebo šľahačkou, fantázii medze nekladieme, chutiam tiež nie!
-
4
Za inšpiráciu srdečne ďakujem skvelm sestrám zo Sisters Bakery - https://www.facebook.com/pages/Sisters-Bakery/789295101138201
Absolútne nepoužiteľný. Výsledok nejedly a to sa už zachraňovalo improvizaciou mnoho pri pokuse použiť tento recept. NEPOUŽITEĽNÉ!