Nežné kura (fotorecept)

Autor receptu: jody

Viackrát tu na vareche bol recept s kuracím mäsom marinovaným v jogurte a tak som sa nechala inšpirovať, trochu po svojom. :-)

4 - 6
porcie
10 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Začíname deň dopredu a nachystáme si suroviny.
  2. Kuriatko naporcujeme ako sme zvyknutí. Z jogurtu, medu, chilli omáčky a petržlenovej vňate vymiešame marinádu. Nesoliť!
  3. Mäsko naložíme do marinády, vrch jemne poprášime škoricou a šup šup do chladničky, kde ho necháme do rána pospať pod perinkou.
  4. Na druhý deň napucujeme hromadu zemiakov, nakrájame na krížalky a vysypeme na poolejovaný papier na pečenie. Posolíme, posypeme ľanovými semiačkami a dáme piecť.
  5. Sem tam premiešame a pečieme, až kým nie sú takéto ohromne dobré. :-)
  6. Piekla som v konvektomate, takže ho treba najskôr poriadne zohriať a potom tam milé kuracie kúsky šupnúť.
  7. Pečieme 45 minút na 200 stupňoch a po 15-tich minútach obraciame. A čumíme na to ako do televízora. :-)
  8. A keď už máme všetko pekne napečené...
  9. ...servírujeme s pečenými zemiačkami a zeleninovou oblohou. Na hlavnom obrázku je kuriatko až o deň neskôr, keď sme pojedli pečené zemiaky a tak je podávané s kašou a so všetkou jogurtovou marinádou, ktorú som spolu s mäsom upiekla.
  10. Dobrú chuť! :-)