Nežné kura (fotorecept)
Autor receptu: jody
Viackrát tu na vareche bol recept s kuracím mäsom marinovaným v jogurte a tak som sa
nechala inšpirovať, trochu po svojom. :-)
4 - 6 porcie |
10 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Začíname deň dopredu a nachystáme si suroviny.
- Kuriatko naporcujeme ako sme zvyknutí. Z jogurtu, medu, chilli omáčky a petržlenovej vňate vymiešame marinádu. Nesoliť!
- Mäsko naložíme do marinády, vrch jemne poprášime škoricou a šup šup do chladničky, kde ho necháme do rána pospať pod perinkou.
- Na druhý deň napucujeme hromadu zemiakov, nakrájame na krížalky a vysypeme na poolejovaný papier na pečenie. Posolíme, posypeme ľanovými semiačkami a dáme piecť.
- Sem tam premiešame a pečieme, až kým nie sú takéto ohromne dobré. :-)
- Piekla som v konvektomate, takže ho treba najskôr poriadne zohriať a potom tam milé kuracie kúsky šupnúť.
- Pečieme 45 minút na 200 stupňoch a po 15-tich minútach obraciame. A čumíme na to ako do televízora. :-)
- A keď už máme všetko pekne napečené...
- ...servírujeme s pečenými zemiačkami a zeleninovou oblohou. Na hlavnom obrázku je kuriatko až o deň neskôr, keď sme pojedli pečené zemiaky a tak je podávané s kašou a so všetkou jogurtovou marinádou, ktorú som spolu s mäsom upiekla.
- Dobrú chuť! :-)