Nepečený zákusok s lieskovo-orieškovým a jahodovým krémom
Recept je od mojej obľúbenej food blogerky @artrawpaulina, ingrediencie nie sú najlacnejšie ale je to jeden z najchutnejších nepečených koláčov aký som kedy ochutnala.
príprava
Suroviny
Korpus: | |
160 g |
|
140 g |
|
15 g |
|
15 ml |
|
Lieskovo-orieškový krém: | |
80 g |
|
40 g |
|
50 ml (alebo lieskovo-orieškové mlieko) |
|
30 g |
|
15 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
Jahodový krém: | |
100 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
60 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Všetky ingrediencie na korpus rozmixujeme v mixéri kým nezískame hmotu lepkavej konzistencie, ktorú dáme na dno a boky obdĺžnikovej tortovej formy. Dáme do mrazničky kým pripravíme krém.
- 2
Všetky ingrediencie (okrem lieskových orieškov) na lieskovo-orieškový krém rozmixujeme v mixéri kým nezískame hladký krém. Krém zmiešame s orieškami a dáme na korpus.
- 3
Rovnako pripravíme aj jahodový krém z uvedených ingrediencií, ktorý navrstvíme navrch. Zákusok necháme cez noc v mrazničke, vyberieme pol hodinu pred podávaním a ozdobíme čerstvými alebo mrazenými jahodami.
Tiež zákusok:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu