Nepečený orieškový zákusok
Nepečený orieškový zákusok

Nepečený zákusok s lieskovo-orieškovým a jahodovým krémom

blissofplants - fotkablissofplants, 7. októbra 2020

Recept je od mojej obľúbenej food blogerky @artrawpaulina, ingrediencie nie sú najlacnejšie ale je to jeden z najchutnejších nepečených koláčov aký som kedy ochutnala.

45 minút
príprava

Suroviny

Korpus:
160 g
140 g
15 g
15 ml
Lieskovo-orieškový krém:
80 g
40 g
50 ml (alebo lieskovo-orieškové mlieko)
30 g
15 g
50 g
50 g
Jahodový krém:
100 g
100 g
50 g
60 ml




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie na korpus rozmixujeme v mixéri kým nezískame hmotu lepkavej konzistencie, ktorú dáme na dno a boky obdĺžnikovej tortovej formy. Dáme do mrazničky kým pripravíme krém.

  2. 2

    Všetky ingrediencie (okrem lieskových orieškov) na lieskovo-orieškový krém rozmixujeme v mixéri kým nezískame hladký krém. Krém zmiešame s orieškami a dáme na korpus.

  3. 3

    Rovnako pripravíme aj jahodový krém z uvedených ingrediencií, ktorý navrstvíme navrch. Zákusok necháme cez noc v mrazničke, vyberieme pol hodinu pred podávaním a ozdobíme čerstvými alebo mrazenými jahodami.

Diskusia k receptu

kucharka
Krásne, ako všetky tvoje recepty a fotky.
Ja som sa chcela spýtať, akú veľkosť má forma a kde kúpim alebo ako urobím orieškové maslo? Sú to rozmixované oriešky na pastu?
Vopred ďakujem za odpoveď.
blissofplants
@kucharka (7.10.2020 21:54)

Ďakujem velmi pekne!! 💞 rozmer je 9×23cm; ja som kupovala maslo z lieskových orieškov ale určite sa môže urobiť domáce! Keby neboli ingrediencie také drahé tak by som ho robila neustále.. pozerám že aj na SK je to maslo veľmi drahé 🙈
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia