Nepečený orieškovo - mätový koláč (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Postup
- Sušené goji zalejeme čistou vodou, pridáme mätový extrakt a necháme bokom cca 10 minút. Potom precedíme, vodu zachytíme.
- Sušené figy (v pôvodnom recepte boli použite sušené, namočené datle) nakrájame na menšie kusy.
- V recepte boli oriešky, mandle a ovsené vločky rozmixované na prášok, potom postupne pridané kakao a ostatné suroviny. Ja som však radšej zvolila verziu, pri sú v ceste kúsky orieškov. Do mixéra som dala naraz všetky suroviny: ovsené vločky, orechy, mandle, kakaový prášok, figy,soľ, goji a 1-2 PL vody, v ktorej sa namáčali goji. Suroviny som mixovala, kým nevytvorili "guľu".
- Cesto preložíme do malej tortovej formy (priemer 17cm) a dnom pohára popritláčame. Odložíme do chladničky.
- Na polevu metličkou zmiešame kokosový olej, kakao, agávový sirup a mätový extrakt.
- Polevu nalejeme do formy na cesto. Uložíme do chladničky. Po cca 5 - 10 minútach, keď je poleva tuhšia posypeme kokosom a opäť chladíme. Po hodine je koláčik pripravený na servírovanie.
- Hrnček použitý v recepte ako odmerka ma 250 ml. S malými obmenami pripravené podľa receptu: http://www.adashofcompassion.com/2011/12/raw-mint-brownie-cake/