Jahodový cheesecake

Nepečený jahodový cheesecake

Autor receptu: redakcia

10 ks
porcií
30 (+ tuhnutie) minút
príprava

Postup

  1. Sušienky rozdrvíme v sekáčiku na hrubšiu strúhanku. Zmiešame s rozpusteným maslom. Na dno tortovej formy s priemerom 20 centimetrov lyžicou rovnomerne natlačíme sušienkovú zmes.
  2. Jahody umyjeme, odstopkujeme a necháme odkvapkať. Dve tretiny jahôd rovnomerne poukladáme na sušienkový korpus.
  3. Tvaroh dohladka vyšľaháme spolu s cukrom, vanilkovým extraktom, so strúhanou citrónovou kôrou a s citrónovou šťavou. Nakoniec po lyžiciach primiešame mascarpone.
  4. Tvarohový krém opatrne nanesieme na sušienky a zarovnáme. Odložíme do chladničky stuhnúť aspoň na dve hodiny.
  5. Pred podávaním nakrájame a ozdobíme jahodami.