Jahodový cheesecake
Nepečený jahodový cheesecake
Autor receptu: redakcia
10 ks porcií |
30 (+ tuhnutie) minút príprava |
Postup- Sušienky rozdrvíme v sekáčiku na hrubšiu strúhanku. Zmiešame s rozpusteným maslom. Na dno tortovej formy
s priemerom 20 centimetrov lyžicou rovnomerne natlačíme sušienkovú zmes.
- Jahody umyjeme, odstopkujeme a necháme odkvapkať. Dve tretiny jahôd
rovnomerne poukladáme na sušienkový korpus.
- Tvaroh dohladka vyšľaháme spolu
s cukrom, vanilkovým extraktom, so strúhanou citrónovou kôrou a s citrónovou šťavou. Nakoniec po lyžiciach primiešame mascarpone.
- Tvarohový krém opatrne nanesieme na sušienky a zarovnáme. Odložíme do chladničky stuhnúť aspoň na dve hodiny.
- Pred podávaním nakrájame a ozdobíme jahodami.
|