Nepečený cheesecake z Lotus sušienok fotorecept
Foto: nikola166
porcií
príprava
Suroviny
Sušienkový základ: | |
250 g (Lotus) |
|
115 g |
|
Krém: | |
300 g |
|
150 g |
|
250 ml |
|
200 g (Lotus) |
|
1 KL |
|
Poleva: | |
100 g (Lotus) |
|
Na zdobenie: | |
6-8 ks (Lotus) |
|
Postup
-
1
Sušienky rozmixujeme.
-
2
Prilejeme rozpustené maslo a spracujeme.
-
3
Takto vzniknutú masu vtlačíme do tortovej formy s priemerom 20 cm, ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie. Vložíme na pár hodín do chladničky.
-
4
Smotanu vyšľaháme, odložíme si 3-4 PL na zdobenie. Postupne pridáme mascarpone a krémový syr.
-
5
Lotus nátierku vložíme na pár sekúnd do mikrovlnky a po častiach pridávame do krému. Kto má rád sladšie, môže pridať 2-3 PL práškového cukru, ja som nepridávala.
-
6
Krém navrstvíme na sušienkový základ a uhladíme. Vložíme na 30 minút do mrazničky.
-
7
Na polevu si znova rozpustíme v mikrovlnke Lotus nátierku a nalejeme na vychladnutý cheesecake. Necháme v chladničke do druhého dňa.
-
8
Ozdobíme šľahačkou, rozdrvenými a celými sušienkami.
-
9
Pre mňa je to luxusná kombinácia chutí, cheesecake zmizol bleskovou rýchlosťou.
Ďakujem milá haji :)
áno, môže byť len mascarpone :)
Ja som dala namiesto mascarpone riccotu, trochu som to mixla mixérom, na zjemnenie a bolo to fain.