Karamelový cheesecake
Karamelový cheesecake

Nepečený cheesecake z Lotus sušienok fotorecept

nikola166 - fotkanikola166, 13. septembra 2022
Nepečený cheesecake z Lotus sušienok (fotorecept)
Foto: nikola166
8
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava

Suroviny

Sušienkový základ:
250 g (Lotus)
115 g
Krém:
300 g
150 g
250 ml
200 g (Lotus)
1 KL
Poleva:
100 g (Lotus)
Na zdobenie:
6-8 ks (Lotus)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sušienky rozmixujeme.

    Nepečený cheesecake z Lotus sušienok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prilejeme rozpustené maslo a spracujeme.

    Nepečený cheesecake z Lotus sušienok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto vzniknutú masu vtlačíme do tortovej formy s priemerom 20 cm, ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie. Vložíme na pár hodín do chladničky.

    Nepečený cheesecake z Lotus sušienok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Smotanu vyšľaháme, odložíme si 3-4 PL na zdobenie. Postupne pridáme mascarpone a krémový syr.

    Nepečený cheesecake z Lotus sušienok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Lotus nátierku vložíme na pár sekúnd do mikrovlnky a po častiach pridávame do krému. Kto má rád sladšie, môže pridať 2-3 PL práškového cukru, ja som nepridávala.

    Nepečený cheesecake z Lotus sušienok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krém navrstvíme na sušienkový základ a uhladíme. Vložíme na 30 minút do mrazničky.

    Nepečený cheesecake z Lotus sušienok (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na polevu si znova rozpustíme v mikrovlnke Lotus nátierku a nalejeme na vychladnutý cheesecake. Necháme v chladničke do druhého dňa.

    Nepečený cheesecake z Lotus sušienok (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ozdobíme šľahačkou, rozdrvenými a celými sušienkami.

    Nepečený cheesecake z Lotus sušienok (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pre mňa je to luxusná kombinácia chutí, cheesecake zmizol bleskovou rýchlosťou.

    Nepečený cheesecake z Lotus sušienok (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Nepečené cukrovinky, Zákusky

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, detailní postup a krásné fotečky. S radostí bych ochutnala, Lotusky miluju.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha