Nepečený banánovo karamelový koláč

kimika - bez fotkykimika, 22. októbra 2012
Nepečený banánovo karamelový koláč
Foto: kimika

Tento recept som našla na blogu varimeslaskou.blogspot.com. Nakoľko je jeho príprava jednoduchá a výsledok fantastický, podelím sa s receptom aj s Vami :)

Suroviny

240 g
1 ks
3 ks
50 g
1 ks alebo mascarpone
50 g
2 ks
100 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Na korpus: veľký balík piškót (240g), 100g masla, 50g čokolády, 50g kyslej smotany. Piškóty podrvíme (nie veľmi na jemno) a zmiešame s maslom a 1ks vanilkovým cukrom. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a premiešame s kyslou smotanou. Jemne zapracujeme do piškót tak aby bolo sem tam vidieť hrudky čokolády. *Krém: 1ks šľahačka, termizovaná nátierka, vanilkový cukor. Vyšľaháme šľahačku do tuha, primiešať vanilkový cukor a termizovanú nátierku. *Šľahačka (posledná vrstva): polovica skaramelizovaného salka, 2ks smotana na šľahanie, Smotany vyšľaháme do tuha a opatrne primiešame skaramelizované salko. Ako na to : Podrvené a pripravené piškóty natlačíme rukou na dno tortovej formy. Cesto polejeme polovicou skaramelizovaného salka(ja som použila už hotové kúpené skaramelizované salko len som ho zohriala s trošičkou mlieka do tekutého stavu) a naukladáme nakrájané banány. Na banány natrieme krém a nakoniec šľahačku. Necháme zachladnúť najlepšie do druhého dňa. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

horalka66
hneď by som sa zahryzla do tvojej tortičky :-) ukladám si a ďakujem
ebaka
na pohľad úžasná a určite aj chutná,ukladám
zdenkas
Už ju mám aj ja uloženú v kk-nepečené.Všetko čo je uvedené v surovinách je výborné,tak aj tortička musí byť len a len výborná.Ďakujem za rcp.
kimika
Ďakujem za milé komentáre! Verím, že vás koláčik nesklame tak ako mňa :)
sneica
podla ingrediencii a podla fotografii musi byt uzasny...ukladam...:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia