Foto: kimika
Tento recept som našla na blogu varimeslaskou.blogspot.com. Nakoľko je jeho príprava jednoduchá a výsledok fantastický, podelím sa s receptom aj s Vami :)
Postup
-
1
Na korpus: veľký balík piškót (240g), 100g masla, 50g čokolády, 50g kyslej smotany. Piškóty podrvíme (nie veľmi na jemno) a zmiešame s maslom a 1ks vanilkovým cukrom. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a premiešame s kyslou smotanou. Jemne zapracujeme do piškót tak aby bolo sem tam vidieť hrudky čokolády. *Krém: 1ks šľahačka, termizovaná nátierka, vanilkový cukor. Vyšľaháme šľahačku do tuha, primiešať vanilkový cukor a termizovanú nátierku. *Šľahačka (posledná vrstva): polovica skaramelizovaného salka, 2ks smotana na šľahanie, Smotany vyšľaháme do tuha a opatrne primiešame skaramelizované salko. Ako na to : Podrvené a pripravené piškóty natlačíme rukou na dno tortovej formy. Cesto polejeme polovicou skaramelizovaného salka(ja som použila už hotové kúpené skaramelizované salko len som ho zohriala s trošičkou mlieka do tekutého stavu) a naukladáme nakrájané banány. Na banány natrieme krém a nakoniec šľahačku. Necháme zachladnúť najlepšie do druhého dňa. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu