Nepečené plnené úliky
Foto: olinecka
Jednoduchá pochúťka, ktorá poteší. Za pár minút dobrota na stole.
16
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
120 g mleté |
|
120 g mleté |
|
150 g |
|
3 PL |
|
125 g čerstvé zmäknuté |
|
70 ml |
|
3 PL |
|
Náplň: | |
70 g čerstvé |
|
40 g |
|
2 PL |
|
20 ml |
|
Okrem toho: | |
|
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Piškóty, mandle pomelieme, pridáme zbytok surovín a urobíme cesto. Pripravíme si aj náplň - zmäknuté maslo, cukor, med a vaječný likér vyšľaháme do hladka. Náplň preložíme do cukrárskeho vrecka s tenkou špičkou.
-
2
Formičku na úlik vysypeme práškovým cukrom. Z kúska cesta urobíme guľku, vložíme ju do formičky a stlačíme. Tenkou rúčkou varechy urobíme zospodu otvor, do ktorého dáme náplň a uzavrieme piškótou. Takto pripravené úliky dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
No ja ich mám viac teraz mi pomohli... Som rada za nahliadnutie receptu.
Tak to sa teším, že sa recept páči ďakujem za nahliadnutie receptu.
To prídu vnúčatá a bude po nich.