Kokosové guľky

Nepečené kokosové guľky

Autor receptu: helena10

V letnej verzii bez čokoládovej polevy.

Suroviny

Postup

  1. V kastróliku za stáleho miešania som nechala zovrieť mlieko s maslom, cukor a hrubú múku (detskú krupicu som nemala). Na najslabšom ohni som varila cca 3-5 minút. Pridám strúhaný kokos do horúcej zmesi a riadne premiešam. Odstavím a nechala som to vychladnúť.
  2. Z tuhej zmesi som robila v dlaniach malé guľky. Naberala som malou lyžičkou, aby boli približne rovnaké. Hneď som ich obaľovala v strúhanom kokose a ukladala do papierových košíčkov. Chutili výborne. Robila som guľky v horúcom lete, nemáčala som do čokoládovej polevy.
  3. V chladnejšom období a hlavne v zime, guľky po vytvarovaní namáčam v čokoládovej poleve (kúpenej alebo doma robenej), nechám ich s čokoládovou polevou tuhnúť napr. v pekáči na papieri na pečenie a ešte nie celkom stuhnutú čokoládu posypem strúhaným kokosom alebo mletými orechami. Pri namáčaní si pomáham ihlicou na ražniči alebo obyčajnými špáradlami. Hotové guľky po stuhnutí čokolády vkladám do papierových košíčkov.