Nepečená makovo-slivkovo-tvarohová torta bez pridaného cukru
Foto: afataga
Včera sme sa trochu zabávali s dcérou.
8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
Korpus: | |
2 hrnčeky (mletý) |
|
2 hrnčeky |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
500 g |
|
200 ml ( alebo mascarpone) |
|
3 PL (namočené v ume) |
|
3 PL |
|
Dokončenie: | |
30 g strúhaná |
|
Postup
-
1
Ako prvé som dala namočiť slivky na 2 hod. Potom ich treba trochu vymačkať a skontrolovať, či v niektorej nie je kôstka. Do misky som dala pomletý max, pomixované slivky a um. Dcéra z toho urobila hmotu.
- 2
Do tortovej formy som dala naspodok papier, boky vymazala maslom a urobila plnku zmiešaním uvedených surovín. Dcéra potom napatlala korpus do formy, na to dala plnku a postrúhala čokoládu. Nechali sme v chladničke 24 hod.
- 3
Kúsok jarnej prírody na záver:
- 2
Neviem, ci rozumiem otazke, ten korpus je hmota z maku, sliviek a umu, vznikne taka kasa a tu treba naniest do formy na spodok a na okraje, vidno to na reze. Na to kydnes plnku a zahladis, to je cele, na to mozes dat co chces, cokoladu, polevu, ovocie...alebo aj nic.
Svetly fi je 238 mm.
Dakujem, tak vyskusaj, nic zlozite.
Z hmoty v tortovej forme "růčo" "vyťapkáš" bazének pro plnku. Růčo - dlaňou, prstíkmi, půjde to aj za pomoci lyžice /když jsi fajnový/.
chacháááá
nemáš mak-nemáš slivky-nemáš tvaroh-nemáš formu-nemáš...
ale máš chuť a vieru..
si baba zázračnica-veru..
:-))))))))))))))
njn, nemam, mak nejim, z tvarohu je pomazanka s žeruchou, svestky mit doma nemuzu, snědla bych je, protoze nepecu, dezerty nedelam, do masa je nemusim. A na co dortovou formu, no uznej, rizky v ni neudelam :-) No ale, tyhle komponenty se daji koupit a mak nahradit :-)
Treba se jednou dockas a ja takyyyyyyy :-)
Dakujem, samozrejme moze sa dat do akychkolvek nadob, v bruchu sa to aj tak pomiesa :-)
No to sa fakt divim, ale babovky asi nie, skor nejaka misa s plochym dnom, alebo forma na biskupak, no a kedze nic z toho nemas, mozes korpus urobit z orechov, datli a umu takto: varecha.pravda.sk/recepty/torta-takmer-bez-cukru-a-skoro-...
Tesi ma, ze sa ti paci, pozri aj link ako som dala vyssie, aj ta bola dobra.
Ake stastie, ze ta tu mame a ze presne vies, preco som dala um :-)))
Dakujem, dobra bola.
Nabuduce, ale s tymto si poradis aj sama, ved ty si sikovnica.
Nemas za co, nech chuti.
Ved autorka neuviedla pôvod sliviek. Odkiaľ viete, že dala um, aby prerazila chuť sliviek z Chile?
Tak mne by určite chutila, sú tam moje obľúbené suroviny a aj rýchlovka :-)
Srdečne pozdravujem
Tak si urob, take lahke nevies? :-)
Dik, korpus je dobry aj hociake orechy, datle a um.
Dakujem, jasne ze mozu byt aj orechy, ako som pisala vyssie.