Nepečená ananásová torta

Autor receptu: stacy77777

Rýchle,svieže...

12
porcií
45 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si šľahačky,pridáme 1 ztužovač smeta fix a med. Vyšľaháme,pridáme mascarpone. Želatínové plátky namočíme v 5 lyžiciach vody, necháme napučať,nahrejeme,aby sa rozpustila, trošička necháme prechládnuť,pridáme zo 3lyžice šľahačky,rozmiešame a vlejeme k ostatnému. Dobre vymiešame.
  2. Do tortovej formy ukladáme piškóty namočené v káve s umom, natrieme vrstvu šľahačkovej plnky, potom poukladáme kolieska ananásu, znova tenká vrstva šľahačky, opäť piškóty namočené v káve,opäť šľahačka.
  3. Uložíme zbytok ananásu aj piškót na hornú vrstvu.
  4. Šťavu z ananásového kompótu dáme do hrnca, dolejeme vodou tak, aby sme mali 400ml. Dáme želatínové plátky do tohto nálevu napučať,pridáme cukor a zavaríme.
  5. Necháme troška vychládnuť, na tortu nanesieme lyžicou zatiaľ len tenučkú vrstvu želatíny a necháme troška sadnúť. Chladnejšiu ostatnú želatínu potom nalejeme do formy,piškóty sa nám troška zdvihnú a zostanú v strede želatíny. Necháme ztuhnúť v chladničke.
  6. Relatívne rýchle a spoľahlivé...