Nepečená ananásová torta
Autor receptu: stacy77777
Rýchle,svieže...
12 porcií |
45 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si šľahačky,pridáme 1 ztužovač smeta fix a med. Vyšľaháme,pridáme mascarpone. Želatínové plátky namočíme v 5 lyžiciach vody, necháme napučať,nahrejeme,aby sa rozpustila, trošička necháme prechládnuť,pridáme zo 3lyžice šľahačky,rozmiešame a vlejeme k ostatnému. Dobre vymiešame.
- Do tortovej formy ukladáme piškóty namočené v káve s umom, natrieme vrstvu šľahačkovej plnky, potom poukladáme kolieska ananásu, znova tenká vrstva šľahačky, opäť piškóty namočené v káve,opäť šľahačka.
- Uložíme zbytok ananásu aj piškót na hornú vrstvu.
- Šťavu z ananásového kompótu dáme do hrnca, dolejeme vodou tak, aby sme mali 400ml. Dáme želatínové plátky do tohto nálevu napučať,pridáme cukor a zavaríme.
- Necháme troška vychládnuť, na tortu nanesieme lyžicou zatiaľ len tenučkú vrstvu želatíny a necháme troška sadnúť. Chladnejšiu ostatnú želatínu potom nalejeme do formy,piškóty sa nám troška zdvihnú a zostanú v strede želatíny. Necháme ztuhnúť v chladničke.
- Relatívne rýchle a spoľahlivé...