Nemiesený domáci chlieb (fotorecept)
Autor receptu: bogar
no recept som okukala od @Tetrisss len som ho obmenila tým že som do cesta pridala
bylinky a semienka ....
4 porcie |
5 minút príprava |
45 minút na 230 °C |
Postup
- pripravila som si suroviny na chlieb :) čas bol 18 :30hod.
- všetky suroviny som zmiešala vareškou vo väčšej nerezovej miske ... vytvorila sa taká "gebuzina" :D ktorej som sa ale fakt zľakla .... vymiešané som to odložila do rohu izby bližšie ku radiátoru a popriala som mu dobrú noc ... šup pred tv a pozerať program podľa výberu :)
- ráno som si vymyslela čo variť vybrala mäsko ale pred tým som si o 8:30hod ráno vykysnutú gebuzinu premiešala na pomúčenej doske a poprekladala pár krát .... a nechala som ho voľne na doske 15min. prikryté utierkou .... potom som si pripravila utierky a bochník som do nich zabalila ... a dala som ho oddychovať na minimálne 2 hod. a začala som chystať Segedín.... :) po hod a pol som zapla rúru na pol hod 230 stupňov a v nej som vyhrievala aj jánske sklo s pokrývkou .... keď sa rúra vyhriala aj so sklom pol hod opatrne aby som sa nepopálila som preložila bochník do horúceho skla. Zakryla som to a piekla pol hod na 230 stupňov.... po polhodine som bochník odkryla a dopiekla som ho 15 min aby malo chrumkavú kôrku . po upečení som chlieb nechala vychladnúť ale zdala sa mi kôrka veľmi tvrdá tak som ho ešte horúci zabalila do utierky na 20 min . Po 20 min som ho odkryla a nechala úplne vychladnúť ....
- a tu je hotový rozkrojený chlebík ... :)
- prajem dobrú chuť .... :) ♥....