Foto: karinfisher10
Moj manzel mal len jedno prianie na narodeniny: aby som mu spravila tento kolac. Zaprasilo sa po nom. Moj otec, ked sa chystal za Zobraziť celý popisMoj manzel mal len jedno prianie na narodeniny: aby som mu spravila tento kolac. Zaprasilo sa po nom. Moj otec, ked sa chystal za nami do NY, si ho tiez rozkazal... :-) Nie je narocny a vysledok stoji za to.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
110 g nemecka sladka (alebo figaro) |
|
1/2 hrnček |
|
110 g |
|
2 hrnčeky (trstinovy hnedy) |
|
4 |
|
1 |
|
2.5 hrnčeka |
|
1 lyzicka |
|
1/2 lyzicky |
|
1 hrnček (podmaslie) buttermilk |
|
Plnka: | |
1.5 hrnceka (trstinovy hnedy) |
|
1.5 hrnceka (nesladene) |
|
170 g |
|
5 |
|
2 hrnceky |
|
1.5 hrnceka posekané |
|
1.5 lyzicka |
|
Poleva: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Vymastite 3 okruhle tortove formy na pecenie. Rozpustite cokoladu vo vode a nechajte vyhladnut.
- 2
CESTO: V miske vymiesajte maslo a cukor dohladka. Pridajte po jednoM 4 zltka a vyslahajte. Pridajte rozpustenu cokoladu a vanilkovy cukor. Pridajte muku, sodu bikarbonu a sol. Nakoniec pridajte cmar.
- 3
V malej miske vyslahajte 4 bielka a ked je sneh tuhy, pridajte to do cesta. Nalejte cesto do 3 foriem, pecte na 180 C asi 25 minut, skontrotrolujte to sparatkom.
- 4
PLNKA: V malom hrnci zohrejte cukor, kondenzovane mlieko, maslo a zltka na strednom plameni kym to nezhtuhne. Odstante to z plamena. Pridajte kokosovu mucku, pekanove orechy, a vanilkovy extrakt. Nechajte vychladnut. Natrite tretinu kremu na kazdu vrstvu kolaca a poskladajte kolac.
- 5
Urob obycajnu polevu z masla, mlieka a cokolady - rozpustenu - nalejte na kolac. HOTOVO !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
:)
ja ukladám
Ano, horka cokolada.
Tento kolac je velmi popularny tu v USA, musela som ten recept prelozit do gramov, atd. Dufam ze sa podari.
Za seba napíšem, že mne vzhľad tejto torty nevadí, skôr ma vyrušujú umelohmotné polevy žeravých farieb.
a k tým kritikám - dievčence ako by ste sa asi cítili, keby niekto takto zaútočil na váš recept
A ešte k tým plátom, na ktoré sa pýtala aj @angiek , myslím, že sú podobné ako tie medové pláty, tam by sa tiež nehodil korpus vcelku a potom prekrojený, bolo by to už niečo iné. Ja by som tak určite nerobila.
@karinfisher10 , som rada, že ťa kritika neodradila, ale ako som si všimla, sú to noví ľudia, čo sa zaregistrovali a hneď kritizovali, alebo takí, čo sú dávno tu a len raz za čas sa ozvú.
určite chcem vyskúšať, ale prosím trošku dovysvetliť:
Aký objem má tvoj hrnček?
Trochu si neviem predstaviť ten krém, varíš to vo vodnom kúpeli alebo priamo na sporáku? Zhustne to ako puding či redšie??
ďakujem!!! :)
" bľak, či fuj". Neskôr v škole už " preskočené lekciu " žiaľbohu nikdy (ako je videť z priloženého) nestihla naučiľ. Preto sa na ňu nikto ani nehnevá , skôr je hodná poľutovania... Recept je super. Určite vyskúšam. @marikahr , v USA sa v receptoch najčastejšie používaju miery ako napr. lyžica alebo hrnček- Cup . 1 Cup obsahuje : 250 ml tekutin, 200 gramov múky, 250 gr cukru...
Ja to varim (plnku) na sporaku... priamo na plameni. ale vodny kupel moze byt fajn tiez. oho to zhustne, ked to vychladne.
Mimochodom moja štrúdla s hrozienkami skončila upečená trochu riedka aj s plechom na stole, a jedli sme ju veľkými lyžicami rovno z plechu. Nikto nezomrel, a bolo jej málo.
Chvalim ta za sebaovladanie a za zdrave sebavedomie - takuto primitivnu kritiku nezvladne hocikto :-)
Pre tych , co sa im takyto vyzor nepaci : pozrite si niekolko kavalitnych a renomovanych casopisov a kni o vareni . No a uvidite ze uhladeny vzhlad , nacancane torticky , perfektne "umele" aranzmany su uz davo prec !
líši. @angiek , prepáč, že som ťa spomenula, jasné, že ako ti to vyhovuje. Nechcela som ťa tým nahnevať.
@all vygooglite si ten názov a uvidíte, že sa podobá :-) napr. tu: allrecipes.com/recipe/german-chocolate-cake-iii/...
@aroooo : nejako vylepšovať recept asi nemá význam, ak to má byť "pravý nemecký koláč"
TI, ktorym sa podarilo prist na navstevy sem do dalekeho zapadu by zrejme casto boli pocteni, keby si domaca pani /a nemusi byt ani Slovenka/ urobila tolko prace, aby vas takouto tortou pohostila namiesto obycajnych chips. Mnohi, co mali skusenosti to snad uz aj v komentoch vyjadrili, pretoze debata na tuto temu bola velakrat.
Bez velkej urazky by som to prirovnala mozno aj tak, ze ked k nam prisla nedavno do mody potahova masa /fondant/ tiez mnohe vytvory vyzeraju oproti tunajsej technike nevzhladne. Avsak sa zrejme nebudeme divit po rokoch skusenosti, ked techniku dostanu do svojich tvorivych ruk.
Preto dnes uz aj my co sme vonku vidime ten obrovsky rozdiel a hovorime nie nadarmo, ze k slovenskym a ceskym kucharkam sa malokto moze postavit zarovno aj ked sa tu domorodci na stenach predvadzaju s roznymi rychlo kvasenymi diplomami...
Nie vzdy sa ma kritizovat hlavne, ked sa recept len precital!