Nedeľná hubová polievka (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
K nedeli patrí dobrá polievka, vývar, väčšinou mäsový, ale v hubárskej sezóne aj hubový,
vyskúšajte
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Do vriacej osolenej vody vložíme očistenú koreňovú zeleninu, celú mrkvu aj petržlen, zeler a kaleráb prekrojíme na štvtinky a prikryté varíme 20 minút
- zelenina je napoly mäkká, pridáme očistené huby, menšie necháme v celku, väčšie prekrojíme
- ďalej pridáme pór, celú cibuľu, nové a celé čierne korenie a rascu, povaríme 15-20 minút
- hotovú polievku prelejeme cez sitko, huby a zeleninu nakrájame, vložíme do vývaru
- dochutíme nasekanou čerstvou ligurčekovou alebo petržlenovou vňaťou
- na tanier dáme porciu uvarených slížov a zalejeme polievkou