Skúsite ho raz a zamilujete si tento koláč.
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Suroviny : | |
| Cesto: | |
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 4 |
|
| 10 PL |
|
| 10 PL, horúca |
|
| 1/2 |
|
|
|
|
| Krém: | |
| 7,5 dcl |
|
| 3 ks |
|
| 200 g |
|
| 3 x 250 ml |
|
| 1 1/2 balíčka |
|
|
|
|
|
|
|
| 2 ks |
|
Postup
-
1
Cesto: žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a vmiešame sneh z bielkov. Pečieme na vymastenom plechu s vyšším okrajom pri 180 stupňoch asi 20 minút. Upečené vychladnuté cesto najskôr potrieme džemom ( ja som použila čučoriedkový ) a polovicou pudingového krému. Na krém poukladáme piškóty namočené v silnej káve s umom. Na piškóty dáme zvyšok krému a necháme stuhnúť.
- 2
Krém: v mlieku uvaríme vanilkové pudingy s cukrom. Po vychladnutí postupne vmiešame kyslé smotany.
- 3
Navrch dáme šľahačku a posypeme strúhanou čokoládou alebo kakaom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









skúsim to.
Fakt, vďaka za recept! Práve teraz ho idem robiť 4-krát :D
Je svieži vďaka smotane, sladký a jemný vďaka pudingu, aj silný vďaka káve, proste bomba.
Jediný rozdiel: nedávam na vrch šľahačku, rovno ho posypem čokoládou :)