Paradajkovo-slnečnicová nátierka fotorecept

elixir - fotkaelixir, 18. novembra 2013
Paradajkovo-slnečnicová nátierka (fotorecept)
Foto: elixir

Tento recept je pokusom o imitáciu nátierky, ktorú som mala z obchodu a neviem sa jej dojesť. Musím povedať, že sa mi ju napodobiť Zobraziť celý popisTento recept je pokusom o imitáciu nátierky, ktorú som mala z obchodu a neviem sa jej dojesť. Musím povedať, že sa mi ju napodobiť naozaj podarilo. :) Je to výborný základ a pripraviť sa dá ďalej aj s bazalkou, prípadne pikantnejšie... alebo akokoľvek, aby nám to chutilo.

10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

40 g
40 g
1 strúčik
1 PL
30 g
15 g
10 g
0,5 PL
0,5 ČL (morská)
1 PL




Postup

  1. 1

    Semienka zalejeme vriacou vodou a cez noc ich necháme stáť.

    Paradajkovo-slnečnicová nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň ich dáme odcedené do vysokej nádoby, na oleji opražíme na drobno pokrájanú cibuľu a cesnak a tiež ju pridáme k semienkam.

    Paradajkovo-slnečnicová nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takisto pridáme pretlak, čerstvú aj sušené paradajky, cukor, soľ a citrónovú šťavu.

    Paradajkovo-slnečnicová nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetko spolu vymixujeme.

    Paradajkovo-slnečnicová nátierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Množstvo vyjde akurát do 125g fľašky. Najlepšie chutí vychladená.

    Paradajkovo-slnečnicová nátierka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

kaatka
Tak túto nátierku určite v priebehu týždňa vyskúšam :)
caterina
idem si kupit slnecnicu a bude natierka na ranajky :) len mam otazku, pouzila si susene paradajky nakladane v oleji? dakujem ;)
garanco
Nátierky sa vždy hodia, slnečnicové jadierka rada pridávam do rôznych pokrmov, tak aj podľa Teba urobím:-)
elixir
@garanco dakujem :) ja teraz ranajkujem len natierky, kedze maslo som jest prestala a rastlinne tuky natriet na chlieb mi az tak nechuti. takze spekulujem stale co nove skusit. ale je to uzasne, taka paleta rozlicnych kombinacii a explozie chuti v ustach, kam sa hrabu sunky a syry :) dufam, ze Ti bude po chuti, ak skusis :)
marikafil
ja robievam slnečnicovú nátierku, chutí nám viac ako maslo - slnečnicové jadierka ale iba prepláchnem a nechám namočené pár hodín, potom zlejem a zmixujem, posolím a pridám trochu citrónovej šťavy. určite vyskúšam aj túto s paradajkami...
elixir
@marikafil :) prajem, nech Ti chutí aspoň tak dobre, ako nátierka na ktorú si naučená; ďakujem Ti za nahliadnutie :)
1x belima
elixir
@mantheniel dúfam, že bude chutiť :)
@caterina som rada, že dobre padla :) aj s paradajkami v oleji by to mohlo byť fajn... ja som ich začala používať len odnedávna, dovtedy som vždy len sušené v soli...
mijaita
@elixir je v y n i k a j í c í ! Další tvé pomazánky jsou v pořadí. Dala jsem na suchou topinku a pokapala olejem z rajčat. Díky za úžasný recept!


1x elixir
caterina
jeeej, vidim, ze dnes je den tejto pomazanky :) aj ja ju prave opat pripravujem a aj mojej mame som nadiktovala recept :) fajnotka
elixir
@mijaita teším sa veľmi a ďakujem Ti za moc krásnu fotku, ste mi aj s @caterinou chúťky narobili, tak idem máčať slnečnicové semiačka. :)
havino
no teda @elixir !! tak dobrá, chutná, slabé slová, naozaj vynikajúca pomázanka, vynikajúca !! Mala som ju robiť hned z dvojitej dávky, máme čerstvo upečený kváskový zemiakový chlieb, zostalo na dne a to je uvarený komplet obed. Robila som si ju pôvodne len pre seba, chlapom som dala na lyžičku, že nech len uhádnu z čoho pomazánka je, no a všetci traja mi, no natri hned aj na chlieb, tak im zachutila. Keby mne bol niekto povedal, že zo slnečnice budem pomazánku robiť, okrem dávania do chleba a jedenia samotnej, neuverím asi. Mám svoj paradajkový pretlak, zo slniečkových paradajok, čerstvú paradajku som nahradila zavaranými , pokrájané od @afataga , tiež sú vynikajúce, sušené paradajky, cibula, cesnak osmahnutý dali jej správny šmrnc, no proste chuťovka je to. Sama som milo prekvapená, cvrkla som do nej aj oleja zo sušených paradajok pre chuť. Vdaka, že si sa podelila a u nás obohatila jedálniček o zdravú a výživnú pomazánku, vdaka moja.




2x elixir a jack
elixir
@havino teším sa veľmi-veľmi, ďakujem za milú správu a krásnu fotku :) a podávať s pórom je skvelý nápad :)
katkat
je naozaj fantasticka, akurat si ju uzivam na domacom chlebiku :) dakujem za recept, nabuduce urobim z vacsieho mnozstva
1x elixir
havino
ja už mám tiež zas zaliatu slnečnicu :-) sa ma osadenstvo moje dnes pýtalo, že či už nie je, no miska malá bola, pojedli a že či nie je, dnes som dvojitú dávku zaliala, mám otvorený aj pretlak, aj sušené, nech miniem teda, ohromná je
1x elixir
tiginko
a ja som kde bola, že som prešvihla túto nádheru?? No už aj idem namáčať aj ja... vďaka za výborný recept @elixir a za pripomenutie babám nado mnou
tiginko
tak som tvoju nátierku nakoniec obohatila o čili papričku a kedže som chcela minúť mozarellu tak som ju šupsla do mixéra tiež. Výsledok bol vynikajúci, ešte raz vďaka za inšpiráciu @elixir
1x elixir
elixir
@tiginko ďakujem za odozvu :) nátierka sa dá upraviť na veľa spôsobov, aj Tvoj spôsob úpravy znie veľmi fajn :)
natba
je vyborna, dakujem za inspiraciu! robila som, pridala som este bazalku z mrazaku :-) a stava sa pravidlenym ucastnikom ranajok!
1x elixir
citroen
dnes som si pripravil na večeru túto výbornú nátierku a určite ju budem robiť ešte veľa krát
1x elixir
ivazik
udělala jsem z 80g semínek a myslím, že než přijde mančaft domů, už nic nebude. Opekla jsem si domácí toustový chléb a mám prima oběd. Příště udělám rovnou 4násobnou dávku. :)
1x elixir
blancaxy
Opravdu vynikající pomazánka, asi na ni budu chodit a ujídat jí, nevím, jestli vydrží, než mi vystydne čerstvě upečený chleba :-)
1x elixir
ivazik
dnes jsem si podusila cuketu, přidala tuto pomazánku, zamíchala do uvařených těstovin, zasypala parmazánem a bylo "nebe v hubě". :D
1x elixir
fatima30
vyborneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee aj nabudue urobim a na hrianku ako stvorena
1x elixir
hanis
Tak jsem tuto výbornou pomazánku také připravila...je opravdu moc dobrá - ještě že jsem dala na komentíky přede mnou, že je lepší jí udělat rovnou z dvojnásobné dávky :)) - jinak by na mě asi moc nezůstalo! Díky za recept a určitě budu dělat často.
1x elixir
marikahr
Vďaka @hanis som dnes natrafila na komentár k tvojej nátierke a hneď som ju aj vyskúšala, je super vďaka za inšpiráciu ;-)
1x elixir
salinka
@elixircek , tvoja natierka cakala poslusne v rade, kym na nu pride. Takze vyskusana, vychvalena, skonzumovana. Tiez som robila z dvoch davok a bolo malo :-) Dakujem velmi pekne za recept:-)


haji
Hm, tuto pomazánku musím vyzkoušet! @Elix ír díky za receptík, určitě bude na čerstvém chlebíku výborná.
1x elixir
jack
Paráda.My sme tiež nátierkový.Idem namočiť slnečnicu:-)
1x elixir
jack
Robila som ju včera a je famózna.Dnes som upiekla čerstvý kváskový chlebík a dali sme si ho s touto nátierkou.Môžem len odporúčať.


2x haji a elixir
haji
@Jack (1.5.2017 16:52)
Já hlava děravá nekoupila semínka ani rajčata, takže příště. Jsi šikulka, milá @Jack a rychlá jako vítr! Hezký prvomájový večer přeji!
1x elixir
jack
@Haji (1.5.2017 20:06)

Ahoj moja milá Haji.Tak vieš,slnečnicu som mala doma už dávnejšie,kúpila som ju do chlebíka,no,ale dcéra nezje chlieb so semienkami,žiadnými,ani s "lomkami"v preklade celá rasca.Tak čo so slnečnicou?Táto nátierka mi prišla veľmi vhod,všetko bolo po ruke,ja paradajky musím mať doma kvôli Natálke,dokúpila som len sušené.A recept na chlebík bol od sestry kváskovo-cibuľový.No jedna báseň -:) Prajem pekný večer.
2x haji a elixir
elixir
@haji vďaka, aj chlebík vyzerá super, milujem cibuľový... :)
@Jack dúfam, že aj Tebe nátierka dobre sadne..
Pekný deň holky :)
1x haji
haji
@Elixir (5.5.2017 09:27)
V pohodě, my se s @Jack poctivě podělíme! Děkuji za receptík i pozdravení, aj tobě krásný den, milá @Elixir !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia