Nátierka z pečenej tekvice Hokkaido
Autor receptu: celero
Pečenú tekvicu Hokkiado odporúčam tiež ako prílohu k pečenému mäsu alebo len tak s chlebíkom.
4 porcie |
40 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Hokkiado tekvicu nakrájame na mesiačiky a zbavíme jadierok (nešúpeme).
- Rúru rozohrejeme na 200 stupňov.
- V mažiari potlčieme koriandrové semienka, sušené oregano, feniklové semienka, čilli papričky, soľ, cesnak a čerstvo mleté čierne korenie a do zmesi pridáme olivový olej.
- V koreninovej zmesi zo všetkých strán obalíme tekvicu, dáme na plech a pečieme v rúre približne 30 minút.
- Vychladnutú tekvicu potlačíme vidličkou a zmiešame so syrom. Môžme pridať trochu olivového oleja.
- Podávame s opečeným toastovým chlebíkom.