Nátierka z pečenej tekvice Hokkaido

Autor receptu: celero

Pečenú tekvicu Hokkiado odporúčam tiež ako prílohu k pečenému mäsu alebo len tak s chlebíkom.

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Hokkiado tekvicu nakrájame na mesiačiky a zbavíme jadierok (nešúpeme).
  2. Rúru rozohrejeme na 200 stupňov.
  3. V mažiari potlčieme koriandrové semienka, sušené oregano, feniklové semienka, čilli papričky, soľ, cesnak a čerstvo mleté čierne korenie a do zmesi pridáme olivový olej.
  4. V koreninovej zmesi zo všetkých strán obalíme tekvicu, dáme na plech a pečieme v rúre približne 30 minút.
  5. Vychladnutú tekvicu potlačíme vidličkou a zmiešame so syrom. Môžme pridať trochu olivového oleja.
  6. Podávame s opečeným toastovým chlebíkom.