Nátierka z krabích tyčiniek fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 17. mája 2013
Nátierka z krabích tyčiniek (fotorecept)
Foto: tatranka

V nedeľu sme boli na oslavách vnukových narodenín u dcérky.Okrem iných dobrôt nás ponúkla touto chutnou pomazánkou. Ja tu mám už recept z krabích tyčiniek,ale na šalát.Tak nech vás to nepomýli. Pomazánka je jednoduchá a veľmi chutná.

20 minút
príprava

Suroviny

1 balíček (250 g)
3 kusy (3 x 50 g)
2 strúčiky
3  PL
trochu
podľa potreby
1 kus (alebo kompótovaný ananás)
Na prizdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Základné suroviny.V mlynčeku mám farebné korenie.

    Nátierka z krabích tyčiniek (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tyčinky si ponoríme do horúcej vody na 10 minút.

    Nátierka z krabích tyčiniek (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäkký syr,ja som použila 3 kusy jemný nátierkový,celé na jemno postrúhané jablko,pretlačený cesnak,korenie - trochu,premiešame.

    Nátierka z krabích tyčiniek (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tyčinky vybalíme z obalov a nakrájame na malé kúsky.Ja som každú tyčinku prekrojila ešte na polovičku a tak som ju nakrájala na drobno

    Nátierka z krabích tyčiniek (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zamiešame do syrovej masy a pridáme 3 polievkové lyžice majonézy.Premiešame a podľa chuti ešte dochutíme soľou a korením.Ja som sol nepridávala vôbec.Majonéza je dostatočne slaná.Namiesto majonézy môžete použiť jogurt,alebo kyslú smotanu.

    Nátierka z krabích tyčiniek (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dôkladne premiešame. Necháme schladiť.

    Nátierka z krabích tyčiniek (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ako som postupovala.

    Nátierka z krabích tyčiniek (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

27 komentárov k receptu
Martuška, chutnú nátierku si nám "naservírovala"...robila som niečo podobné, ale bez jabĺčka...jeho chuť určite nátierku zjemní a vylepší...ďakujem kk
preco inekto kupuje vobec tie krabie tycinky? viete ze je to ten najhorsi odpad z ryb ofarbeny z polovice na cerveno a chemicky dochuteny aby pripominal krabie maso?
@gulicka vieš že neviem.Ja som mala pocit,že tá horúca voda im pomáha,akože ich obariť a tým ich pripraviť na spracovanie potrebnej chuťovky.
@mirop možno je to tak ako píšeš.Musím predpokladať,že to bolo odobrené našou potravinárskou komorou.Čo mi iné zostáva?
Asi sme už za život aj horšie veci pojedli.
@micanela ty asi reaguješ na komentárik @elekry ale predsa v recepte uvádzam,že sa môže zameniť majonéza s jogurtom,alebo kyslou smotanou.A pokiaľ je to jogurt,ten nemôže vadiť detičkám.
Ďakujem za komentáriky.
@evanaaa ďakujem za tú obranu.No vieš,že obyčajne kritizujú tí,čo tu nepridali nijaký recept a sú v anonymite,bez identity-foto.
Nemrzí ma to,preto že môže mať pravdu,ale či my vieme čo všetko nezdravé prichádza k nám na stôl.
Nemyslím,že by sme z toho umreli a nám to chutí.Ale ti veľmi pekne ďakujem.
Vieš,že ja nie som konfliktný tip.Jednoducho každý má nárok na svoj názor a ja to rešpektujem.
A záver,je to príma pomazánka !!!
dnes sme mali veceru a la Tatranka :), robila som tuto natierku a ako hlavne jedlo vase zemiakove hniezda s krkovickou. Manzel krabie tycinky miluje a takyto mix by mna veru nikdy nenapadol. Podla ingrediencii som ratala ze to bude tak na 2-3 krat. Problem nastal ked som chcela odlozit zvysok natierky do chladnicky a zistila som ze misa zostala prazdna !!!! Co k tomu dodat :) Zemiakove hniezda chutili tiez znamenite, proste dnes som v kuchyni vdaka Vam zaziarila a dalsie recepty uz netrpezlivo cakaju na vyskusanie. Velke dakujem !!!!!
@parisienne.Te ším sa takýmto spätným reakciam- komentárikom.Vtedy si uvedomím,že žiadna námaha,nie je marná.Predsa len,treba recept nafotiť,správne ho uviesť,- hlavne sa nepomýliť,sústrediť. A nie som z tých najmladších,takže už je to trochu problém...
A ak je výsledok takýto,vtedy vlastne prichádza tá odmena.Veľmi sa teším a nabije ma to ďalšou energiou a chuťou uvádzať recepty.
Ďakujem.Nech sa ti darí a želám ti nech získaš na Vareche ešte veľa dobrých receptov.
Manželovi som prečítala tvoj komentárik a myslím že aj jeho oslovil-dostal.Vieš,nie vždy súhlasí s tým,že som pridlho pri počítači.No pri odovzdávaní receptu to predsa len trochu trvá.
Takže takéto komentáriky sú mojou ospravedlnenkou.Ďakujem.
Tak podakovanie potom patri aj vasmu panu manzelovi, ze respektuje cas, ktory travite na internete :). Viem si predstavit ake to je narocne na cas ale verte mi, ze vysledok stoji za to, vase recepty su jasne, fotky super nafotene, jedna radost potom varit a piect. Ja som len nedavno objavila chut varenia, v podstate odkedy mam vlastnu domacnost a povzbudzuju ma hlavne komplimenty mojho manzela. Pre mna vrcholom slovenskych tradicnych aj netradicnych jedal su recepty od Vas, ¨Sovky¨ a ¨Cistinky¨. To mam na najblizsi rok zabezpecene kompletne menu a viem ze kazdy recept je uzasny :). Dufam, ze vas chut pridavat nove recepty bude este dlho drzat, kvoli nam, menej zdatnym varechackam :))).
Inak vcera som robila vasu roladu z mleteho masa a nemusim asi hovorit ze sa krasne podarila na prvy krat, to ani moja mamina nevie robit :), a dnes skusam syrovu roladu tak drzte palce :).
@parisienne poďakovanie manželovi som odovzdala.Teší ma,že si si tu našla recepty,ktoré majú v tvojej kuchyni uplatnenie a chutia.
Neuveríš,ale roládu z mletého mäska,som ja robila dnes. Bude aj na zajtra,pretože v sobotu zvyčajne nevarievam,skôr len niečo upečiem.
Syrová roláda nech sa ti vydarí a nech si na nej pochutnáte.
A tie palce ti naozaj podržím.

Pridaj komentár k receptu: