Foto: evusik
Toto jedlo robievam ako teplú večeru a čo zostane máme na druhý deň ako studené raňajky... na sucho opečenej a ocesnakovanej hrianke je to Zobraziť celý popisToto jedlo robievam ako teplú večeru a čo zostane máme na druhý deň ako studené raňajky... na sucho opečenej a ocesnakovanej hrianke je to výborná nátierka...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V tomto recepte môžete suroviny nahradiť inými tak ako chcete, prípadne čo máte doma. Základ je cuketa, paradajky môžete nahradiť pretlakom, pyré alebo hoci aj kečupom, hustý jogurt smotanou a syr môžete dať aký máte práve doma, strúhaný eidam, tavený syr...
-
2
najskôr si pripravíme všetky potrebné suroviny: cuketu ošúpeme, zbavíme dužiny a nastrúhame, cibuľu a cesnak nakrájame na drobno, paradajky sparíme horúcou vodou, ošúpeme, vnútornú dužinu vydlabeme a pevnú časť nasekáme nadrobno
-
3
na oleji speníme cibuľku, pridáme cesnak a kratučko orestujeme, pridáme cuketu a paradajky orestujeme a pod pokrievkou krátko, asi 5-6 minút dusíme. Ak miesto paradajok dávame pretlak ten pridáme až spolu s vajíčkami....
-
4
vajíčka, jogurt (ja som použila scedený biely selský jogurt, ale postačí aj kyslá smotana) červenú mletú papriku, čierne korenie a petržlenovú vňať vymiešame
-
5
do podusenej cukety pridáme ľubovoľný syr, ja som teraz použila syr s bielou plesňou, lebo ho mám rada, dobrý je aj eidam, ale najviac krémovú konzistenciu dosiahnete ak dáte tavený syr, vtedy to bude najviac pripomínať nátierku... solím až keď sa syr rozpustí, pretože samotný syr je slaný dosť, tak potom už len podľa chuti dosolím..
-
6
a pridáme rozmiešané vajcia a necháme stuhnúť a ja som si ešte na záver, ako vždy pridala chilli pretože mám rada mierne štipľavé.... tentoraz som pridala lyžicu čili pasty...
-
7
toto jedlo je výborné s chlebom ako teplá večera, ale ja ho mám radšej studené natreté na cesnakovej hrianke
-
8
asi takto... s paradajkami a paprikou, konečne aj na našej záhrade dozrievajú paradajky tak si ich užívame do sýtosti .-)
ešteže vás tu -varecháčky-mám..aj moja KK-i ja-neustále priberám...
/ ja v tejto chvíli-ponúknem ti cuketový guláš s čili.../
ďakujem za nakuknutie :-)
@kuchticka ja som túto nátierku skúšala aj rozmixovať, síce vyzerala ako skutočná nátierka, hladká a krémová, ale už to nebolo ono... takéto kostrbaté nám to chutí viac :-)
zato také hokaido sa dá dlhodobo skladovať a to je potom iná radosť keď si v zime spravím čerstvú hokaido polievku alebo upečiem na plechu ako prílohu k mäsu.... preto na rok idem pestovať radšej tekvice ktoré sa dajú uskladniť v čerstvom stave... no a možno takto začne rozmýšľať viac ľudí....
tohto roku bola fakt nadúroda... cukety sa zjedia, alebo zavaria, alebo rozdajú, ale ja mám teraz na záhrade asi 10 hokaido a niekoľko maslových tekvíc ktoré pôjdu na uskladnenie a z toho mám veľkú radosť .-)
www.google.com.au/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&am...
@2010 ja si idem na budúci rok objednávať semená cez internet... tento rok som bola sklamaná výberom v kamenných obchodoch... na budúci rok si objednávam cez e-shop, našla som si dobrý obchod so širokým výberom, spolu s nevestou si spravíme plán a už sa teším čo všetko budeme pestovať.... tá odroda Kent vyzerá výborne, podľa popisu by to malo byť niečo ako hokaido....