Foto: evusik
ak potrebujem zasýtiť nečakanú poobedňajšiu návštevu detí a vnúčat táto nátierka mi vždy skvelo poslúži... nielenže je rýchlo hotová ale je jej aj veľa Zobraziť celý popisak potrebujem zasýtiť nečakanú poobedňajšiu návštevu detí a vnúčat táto nátierka mi vždy skvelo poslúži... nielenže je rýchlo hotová ale je jej aj veľa a spolu so zeleninou je výborná hoci aj ako ľahká večera...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
príprava tejto pomazánky zaberie asi 5-6 minút... na masle si urobíme praženicu, podľa chuti osolíme
-
2
mierne vychladnutú praženicu zmiešame s cottage chesse a nadrobno nasekanou jarnou cibuľkou alebo pažitkou
-
3
natrieme na chlieb alebo hrianky, obložíme zeleninou akú máme radi a podávame
-
4
my sme naposledy túto výbornú pomazánku zapíjali domácim jablkovým muštom, ktorého sme tohto roku stočili asi 150 litrov a teraz ho všetci pijeme dennodenne aspoň liter
každý rok pokiaľ sa nám urodí dosť jabĺk sa u nás koná Muštobranie a schádzame sa celá rodina, tento rok sme stočili asi 150 litrov ktoré sme si rozdelili, snažíme sa vypiť čo najviac čerstvej šťavy lebo tá je najlepšia ale väčšina skončí v mrazáku... niekto mušt aj zavára ale mne sa zaváraný moc nepáči...
tento rok sa nám mimoriadne vydaril
www.agrona.sk/lis-na-ovocie-6l-zeleny-ceska-vyroba...
môj muž ale hovoril, že sa dajú zohnať aj lacnejšie...
ináč máš pravdu, že je to veľmi dobrý a zdravý nápoj, teraz sme robili aj hruškový a aj ten je výborný...
... len moja mala obmena - dal som obyc. cibulu + vajicka a takuto prazenicu som robil na masle a "stipke" :-) olivoveho oleja (mam ho rad, co nemusi kazdy).
Budem musiet zopakovat. S tou prazenicou ma to doteraz ani nenapadlo. Tie varene vajcia, ako to uz ktosi spominal, som pridaval do cottage viackrat ale toto, t.j. prazenica, mi velmi (nielen mne) chutilo ovela viac. Neporovnatelne. Takze pluskujem (5) a s Vasim dovolenim aj ukladam.
ďakujem za foto, vymyslela si to super, teším sa, že chutilo :-)
my sme mušt veru už dva roky nerobili lebo nemáme jablká ale po veľmi, veľmi dlhých rokoch som vytiahla odšťavovací hrniec a robila som sirup z čiernych ríbezlí