Foto: luwinka
Tortu som upiekla oslávenkyne z rodiny. Krém, ktorý som robila je vynikajúci, nie je taký sladký, nakoľko je robený z horkej čokolády.
na 180 °C
Postup
-
1
Žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Postupne pridávame vlažnú vodu a olej. Miešame. Pridáme pomleté vlašské orechy, zamiešame potom múku rozmiešanú s práš. do pečiva. Nakoniec tuhý sneh z bielok, ktorý opatrne zľahka zamiešame do cesta.
-
2
Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Upečieme v prehriatehj trúbe na 180 stupňov 35 minút. Upečený korpus vyklopíme z formy a necháme vychládnuť. Po vychládnutí ho prerežeme na 2 diely.
-
3
Krém: Pripravíme si ho už deň vopred.
- 4
Pripravíme si šľahačky a horké čokolády.
- 5
Šľahačky si dáme do hrnca spolu s polámanými na kocky čokoládami.
- 6
Za stáleho miešania privediem k varu , chvíľočku len povaríme a odstavíme z ohňa. Miešame pokým nevychládne a dáme do chladničky do druhého dňa.
- 7
Na druhý deň už len šľahačom premiešame.// Krém je dosť hustý , takže som nepoužila ani smetafix- netreba .//
- 8
A teraz natrieme spodný plát korpusu krémom. Rovnomerne uhladíme .
- 9
Prikryjeme horným plátom a zatlačíme.
- 10
Šľahačku si urobíme podľa návodu na obale.
- 11
Ozdobíme tortu, tak ako je na obrázku. Dáme ju stuhnúť na niekoľko hodín do chladničky.
- 12
Oslava:-)
- 13
Torta v reze.
- 14
Porezaná na rezy.
- 4
Ale preco si zvolila na vrch práškovú šľahačku? Tá sa lepšie vyšľahá ako tekutá v kelímku ( 33%)?