Narodeninová torta fotorecept

adava - fotkaadava, 9. marca 2011
Narodeninová torta (fotorecept)
Foto: adava

chcela som môjmu drahému oslávencovi urobiť prekvapenie k päťdesiatke, tak som mu vymyslela takúto tortičku..Robila som ju dva dni!

Suroviny

1 cesto:
6 ks
6 PL
125 g
5 PL
2 PL
1/2
1 dl
2 cesto:
4 ks
4 PL
125 g
3 PL
2 PL
1/2
1 dl
roláda :
60 g
3 PL
3 ks
3 PL
plnka :
2 ks
2 konzervy
300 ml
12 PL
375 g
punčovina:
240 g
2 PL
2 PL
2 PL
2 lyžičky
cukríková hmota :
180 g
600 g
2 PL
1 lyžička
0,5 cm pásik
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Upečieme si postupne dva tortové korpusy,jeden kakaový a druhý orechový : maslo s cukrom a zo žĺtkami vymiešame na penu,pridáme suché ingrediencie, mlieko a nakoniec zľahka premiešame tuhý sneh z bielkov.Pečieme pri teplote 180 asi na 40 minút.Cesto na roládu si pripravíme podobne ako na korpusy.Pečieme pri teplote 200 asi 10 minút.

    Narodeninová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vychladnuté korpusy prekrojíme.Z mlieka a 2 pudigov si uvaríme hustý puding,po vychladnutí do neho vmiešame maslo vymiešané s cukrom a rozmixované jahody (kompóty) a vznikne nám hustá plnka ktorou potrieme rozrezaný kakaový korpus a povrch.Cesto na roládu si tiež natrieme jahodovou plnkou,rozrežeme na rovnaké pásiky,z ktorých do slimáka zatočíme roládu,povrch potrieme a na vrch položíme orechový korpus natretý jahodovou marmeládou.Povrch i boky natrieme prebytočným krémom.Dáme dobre vychladiť.

    Narodeninová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si punčovinu : Pomleté piškóty zalejeme červeným ovocným sirupom,pridáme šťavu z jahodového kompótu a z citrónu,marmeládu a vymiešame tuhú tvarovateľnú hmotu.Z tejto hmoty vytvoríme prsia.

    Narodeninová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ďalej si pripravíme cukríkovú hmotu : do misky vhodnej do mikrovlnky dáme cukríky,2 PL vody,šťavu z citróna, ceru (cca 0,5 cm pásik) a podľa potreby farbivo.Misu dáme do mikrovlnky na maximum na cca 2 minúty a vždy po 15 sekundách otvoríme a premiešame,aby sa cukríky nespálili.Keď sú všetky cukríky rotpustené,primiešame 400g cukru.Zvyšných 200g vysypeme na stôl a vylejeme do stredu cukru už polotuhú hmotu.Rukami dôkladne vypracujeme hmotu,musí byť ako plastelína.Hmotu vyvyľkáme na pocukrenej doske na hrúbku 2-3 mm,z jednej strany nadvihneme,prehodíme cez ruku,položíme na tortu,uhladíme a vytvoríme prsia z hmoty telovej farby.Na vrch položíme druhú hmotu,ktorú som vytvorila ako nočnú košielku.Na povrch som pomocou kvapky vody pripevňovala kvietky..Zvyšnú hmotu môžme skladovať v chladničke.

    Narodeninová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a tu je ako vyzeral rez z torty..

    Narodeninová torta (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

renfri
nechapem co vidite na tortach tohto tipu, ozdobenie je pekne ale celkovy tvar torty hrozne
baboja
Nahodou je velmi pekna,vtipna a oslavenca urcite potesila.
cica2
hlavné je, že tortička je robená z lásky a verím tomu že oslávenca potešila a určite aj chutila:) Je aj pekne ozdobená! S tou cukríkovou hmotou som ešte neskúšala, nemám dáko odvahu. A oslánencovi všetko naj...!!!
tefalka
...môjmu manželovi presne túto pripravila k 50-ke švagriná a musím povedať že ked ju priniesla tak prítomní na oslave boli mierne v šoku a skôr trápne sa cítili, bolo teplo tak musela ísť do chladničky a manžel sa tiež 2x netešil...tak neviem !!!!či sa to oplatí 2 dni roboty.....
hubarka35
No veru tá tortička z lásky bola robená anikto sa nepohoršoval,dokonca mne oslávanec zavolal a dakoval mi,lebo som kamoške pomáhala trošku z tou hmotou,je to jej prvá torta z touto mm hmotou,dokonca i babka a prababka 84ročná boli v užase čo ich dcera a vnučka spravila....a chutila moc dobre....no ale je to každeho vec...a ked už ide o to pohoršovanie aj v televizii je dost na videnie a pozeraju to i male deti,ktorim to rodičia dovolia...a taktiež na nete a ani nevedia kde surfuju....ja by som sa trapne citila pri inej torte a to mužskom prirodzeni videla som i také no hrozné....
adava
vôbec ma nezaujíma kritika,je to moja prvá torta,je robená z láskou a pre najväčšiu lásku môjho života a môžem vám všetkým povedať,že chutila výborne.Oslávenec bol veľmi spokojný,doširoka usmiaty,ešte si ju fotil a bral z nej aj do roboty,kde ju všetci pochválili.Hubárka ďakujem za milé slová..
evanaaa
Ja tiež nevidím na takom tvare nič pohoršujúce. Určite by som ju nerobila nejakému puritánovi, alebo dosť nábožensky založenému, proste, treba odhadnúť, komu ju robiť, kto sa z nej poteší a kto nie, myslím, že ten, čo ju pečie to asi vie. A obdivujem ťa, Adava, lebo je dosť prácna, aspoň podľa popisu, také menšie umelecké dielo.
mariena1
Torta je pekna,viem ,že je na nej viacej roboty ako na obyčajnej.Tiež som ju robila,tak viem.Ale maš menej kritiky ,ako som mala ja.Nepozerali na vytvor ako na pracu,ale na prsia.A pri tom maš to v každom časopise,dokonca aj v novinach-hole prsia.A ked si si pozrela mena a zistila ,že najviac kritizovali ti,čo nedaju na tuto stranku nič,alebo nerobili tortu,tak som prestala davat svoje diela.Davam ich na stranku kde pozeraju na pracu.Tak si koli kritike nerob nič.NECH UROBIA ONY A UKAZU TO...
sovka62
@adava , nedaj sa znechutiť kritikou. Komu sa nepáči,nech sa nepozerá a hlavne, nikoho nenútiš, aby robil rovnakú. Podstatné je, že torta potešila, oslávenec to považoval za dobrý nápad a že chutila.
mummylinda
podla mna je fantasticka :-)))) ja sa manzelovi chystam uz dva roky taku spravit a este som sa neodhodlala, ze ako "ich" vytvarovat :-)))) ale uz mam tvoj receptik tak tento rok na narodeniny mu urcite urobim, super
mikat
Ja osobne nie som za tento typ torty, nenadchýňajú ma vystupujúce bradavky, o penise ani nehovorím :) ALE.... ale pri tejto torte som si hneď obzerala ako krásne je zdobená! Navyše, pracovať s marcipánom na takom nerovnom teréne asi nie je 2x ľahké... :D @adava , klobúk dole... a ak to bola naozaj Tvoja prvá torta, musím povedať, že si perfektná a veľmi veľmi šikovná!! Ja by som to takto neurobila ani za tie dva dni.
Na margo kritikov - zdá sa mi veľmi netaktné, keď niekto (amatér) si dovolí kritizovať prácu niekoho druhého. Navyše, ak nejde o "zapekanú zeleninu" (to bol príklad) ale o takúto prplavú robotu. Tiež som názoru, že všetko závisí od vkusu oslávenca. Takže @adava , hor sa do ďalších tort! :)))
hubarka35
@mikat dakujem za @adavu je to moja naj...kamarátka i spolužiačka zo zakladnej školy...a fakt táto tortička bola jej prvá-prvý raz piekla korpus-piškotové cesto....a tak ju potešilo že sa torta vydarila, že asi o týžden piekla dalšiu tortu.
gablerovaj
komu sa nepáči, nech zbytočne nezhadzuje sebavedomie autorovi...ale niekto to možno potrebuje... hm
smutnabarby
kto inému zhadzuje sebavedomie,sám ním neoplýva!Torta je krásna,ani sa nechce veriť,že je to prvotina,ja by som asi nezvládla na poprvé takéto dielko,s tou hmotou sa bojím,že by som pokazila,nemám skúsenosť a preto obdivujem všetkých,kto dokážu takéto nádherné torty vytvoriť,nech už je to profík,či prvotninár,amatér.Prajem veľa úspechov,zdravia,šťastia a nápadov!
hannah22
pekná tortička na prvý krát, ja som v 15 upiekla tortičku ktorú som ozdobila zeleným krémom, inú farbu som do krému nezohnala a chcela som prekvapiť, strýko mi potom v zákulisí osláv,potichu povedal že zelená nieje veľmi jedlá,chutná bola ale tá farba.... do dnes na to spomínam, takže veľa úspechov v pečení a nedaj sa ... :))
monlet88
uzasna torta :) nic pohorsujuce som si tam nevsimla...urcite aj dobre chutila :)
mikycko
Je to pekne aj vtipne,každy ma na to iny nazor tak nech ho ma.Ta potahova hmota je dost pracna a je velmi sladka,poznam ju unas vetšinou každy zje tortu a tu hmotu necha .Objavila somtuto hmotu a je lepšia a nie je taka sladka.Marshmelow potah na torty:75gcukriky,120g cukor praškovy,15g kukuri,škrob,pol čl olej.Vsetko dame do misia začneme spajat zo začiatku to ide tašie ale vysledok je super.Potom už postupujeme ako obvikle a možme prifarbovat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia