Narodeninová torta (fotorecept)

Autor receptu: adava

chcela som môjmu drahému oslávencovi urobiť prekvapenie k päťdesiatke, tak som mu vymyslela takúto tortičku..Robila som ju dva dni!

Suroviny

Postup

  1. Upečieme si postupne dva tortové korpusy,jeden kakaový a druhý orechový : maslo s cukrom a zo žĺtkami vymiešame na penu,pridáme suché ingrediencie, mlieko a nakoniec zľahka premiešame tuhý sneh z bielkov.Pečieme pri teplote 180 asi na 40 minút.Cesto na roládu si pripravíme podobne ako na korpusy.Pečieme pri teplote 200 asi 10 minút.
  2. Vychladnuté korpusy prekrojíme.Z mlieka a 2 pudigov si uvaríme hustý puding,po vychladnutí do neho vmiešame maslo vymiešané s cukrom a rozmixované jahody (kompóty) a vznikne nám hustá plnka ktorou potrieme rozrezaný kakaový korpus a povrch.Cesto na roládu si tiež natrieme jahodovou plnkou,rozrežeme na rovnaké pásiky,z ktorých do slimáka zatočíme roládu,povrch potrieme a na vrch položíme orechový korpus natretý jahodovou marmeládou.Povrch i boky natrieme prebytočným krémom.Dáme dobre vychladiť.
  3. Pripravíme si punčovinu : Pomleté piškóty zalejeme červeným ovocným sirupom,pridáme šťavu z jahodového kompótu a z citrónu,marmeládu a vymiešame tuhú tvarovateľnú hmotu.Z tejto hmoty vytvoríme prsia.
  4. Ďalej si pripravíme cukríkovú hmotu : do misky vhodnej do mikrovlnky dáme cukríky,2 PL vody,šťavu z citróna, ceru (cca 0,5 cm pásik) a podľa potreby farbivo.Misu dáme do mikrovlnky na maximum na cca 2 minúty a vždy po 15 sekundách otvoríme a premiešame,aby sa cukríky nespálili.Keď sú všetky cukríky rotpustené,primiešame 400g cukru.Zvyšných 200g vysypeme na stôl a vylejeme do stredu cukru už polotuhú hmotu.Rukami dôkladne vypracujeme hmotu,musí byť ako plastelína.Hmotu vyvyľkáme na pocukrenej doske na hrúbku 2-3 mm,z jednej strany nadvihneme,prehodíme cez ruku,položíme na tortu,uhladíme a vytvoríme prsia z hmoty telovej farby.Na vrch položíme druhú hmotu,ktorú som vytvorila ako nočnú košielku.Na povrch som pomocou kvapky vody pripevňovala kvietky..Zvyšnú hmotu môžme skladovať v chladničke.
  5. a tu je ako vyzeral rez z torty..