Narodeninová ovocná torta (fotorecept)

Autor receptu: zuzickaaa1

Pre moju sestru k narodeninám:) Nakoľko sme tortu prevážali veľa kilometrov, nemám ju odfotenú v konečnej podobe, ale pre ilustráciu takto:)

12
porcií
90 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na začiatok si upečieme klasickú piškótu.
  2. Vyšľaháme šľahačku a pridáme mascarpone.
  3. Do vychladenej želatiny pridáme stružovače a vmiešame do vyšľahanej šľahačky. Všetko spolu dobre premiešame.
  4. Vychladnutú piškótu rozrežeme na polovicu a pokvapkáme amaretom.
  5. Jeden plát potrieme čučoriedkovým džemom.
  6. Potom naukladáme pokrájané broskyne a opäť si to celé skováme do tortovej formy.
  7. Šľahačku navrstvíme na piškótu po okraj formy a necháme stuhnúť v chladničke na cca 3-4 hodiny.
  8. Potom si uvaríme hustý zlatý klas a necháme ho vychladnúť.
  9. Vyšľaháme si maslo s cukrom.
  10. Premiešame so zlatým klasom, a tak si vytvoríme krém na obalenie torty. Na záver tortu posypeme kokosovou múčkou a pridáme marcipánové ozdoby.
  11. Na ozdobu som sa rozhodla urobiť marcipánové kvety. Na vykrojenie môžeme použiť aj vykrajovatka, ktoré sú určené na medovníky.
  12. Keď máme kvet vykrojený, uložíme ho na špongiu a do tredu otlačíme koniec varechy, tým sa nám kvet zdvihne a získa pekný tvar.
  13. Potom si už z marcipánu podľa vlastnej fantázie vymodelujeme ďalšie kvety, lístky atď.