Narodeninová ovocná torta (fotorecept)
Autor receptu: zuzickaaa1
Pre moju sestru k narodeninám:) Nakoľko sme tortu prevážali veľa kilometrov, nemám ju odfotenú v konečnej podobe, ale pre ilustráciu takto:)
12 porcií |
90 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Na začiatok si upečieme klasickú piškótu.
- Vyšľaháme šľahačku a pridáme mascarpone.
- Do vychladenej želatiny pridáme stružovače a vmiešame do vyšľahanej šľahačky. Všetko spolu dobre premiešame.
- Vychladnutú piškótu rozrežeme na polovicu a pokvapkáme amaretom.
- Jeden plát potrieme čučoriedkovým džemom.
- Potom naukladáme pokrájané broskyne a opäť si to celé skováme do tortovej formy.
- Šľahačku navrstvíme na piškótu po okraj formy a necháme stuhnúť v chladničke na cca 3-4 hodiny.
- Potom si uvaríme hustý zlatý klas a necháme ho vychladnúť.
- Vyšľaháme si maslo s cukrom.
- Premiešame so zlatým klasom, a tak si vytvoríme krém na obalenie torty. Na záver tortu posypeme kokosovou múčkou a pridáme marcipánové ozdoby.
- Na ozdobu som sa rozhodla urobiť marcipánové kvety. Na vykrojenie môžeme použiť aj vykrajovatka, ktoré sú určené na medovníky.
- Keď máme kvet vykrojený, uložíme ho na špongiu a do tredu otlačíme koniec varechy, tým sa nám kvet zdvihne a získa pekný tvar.
- Potom si už z marcipánu podľa vlastnej fantázie vymodelujeme ďalšie kvety, lístky atď.