malinová torta

Narodeninová malinová torta

Autor receptu: mkapeal

120 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Celé vajcia s cukrom a vanilkovým extraktom vyšlahám spolu cca 10 minút. Do múky zamiešam kypriaci prášok a preosejem. Postupne potom jemne zamiešavam múku do vaječného základu stierkou. Cesto rozdelím 2 časti. Každú časť dám do okrúhlej formy, priemer okolo 20-25 cm. Dám piecť do rozohriatej rúry na 25 minút pri 160 °C teplovzdušne. Rúra sa nesmie počas pečenia otvárať. Po vybratí korpusov ich nechám vychladnúť 10 minút vo formách, potom ich vyberiem a počkám kým nevychladnú úplne. Keď už budú korpusy vychladené, rozrežem obidva na polovicu horizontálne - vzniknú 4 rovnaké tenké pláty korpusu.
  2. Krém: Vyšľahám si dopredu šľahačkovú smotanu, potom zmiešam spolu k tomu mascarpone, tvaroh, cukor a vanilkový extrakt a šľahám 3 minúty.
  3. Zostavenie torty: Krém rozdelím na 5 rovnakých častí. Na jeden korpus rozotriem 1/4 džemu, potom 1/5 krému a navrstvím 1/4 malín. Postup opakujem až kým použijem všetky korpusy, na posledný korpus ale najprv dám maliny pred krémom, aby bol vrch biely. Zvyšnú 1/5 krému použijem na boky torty. Vrch torty v strede ozdobíme ovocím (čerstvé kiwi, jahody, maliny, ostružiny, čučoriedky, ríbezle).