Napoleon rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 30. júla 2016

Tak ako ten predošlý recept Barack Obama i tento mi prišiel mailom. Píšem to iba preto, aby zase nevzniklo podozrenie, že si názvy zákuskov vymýšľam, aby som upriamila na seba pozornosť. Keďže pravý Napoleon sa pečie z lístkového cesta, vybrala som si z pomedzi mnohých ponúk tú, ktorá sa mne lepšie páčila.

20
porcií
60 minút
príprava
4 x 10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
100 g
200 g
1 bal
1 bal
4 ks
2 PL
Snehová vrstva:
9 ks
2 PL
 štipka
2 PL Gustin
250 ml
Krém:
5 ks
2 PL
600 ml
1 bal
6 PL
200 g
2 KL
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv som si pripravila kešu oriešky, lebo tie budem potrebovať hneď ako rozvaľkám cesto. Ja všetky orechy, ktoré používam do zákuskov buď krájam na drobno, alebo ich strúham. Tieto som krájala na menšie kúsky.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som si cesto: na pracovnú dosku som preosiala múku a pridala som studené maslo a spolu som všetko zmrvila.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som žĺtky, cukor, vanilku, soľ, prášok do pečiva a smotanu.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A vypracovala som hladké cesto.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozvážila som ho na 4 rovnaké časti a uložila do chladničky na pol hodinu.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pokiaľ sa cesto chladilo, pripravila som si snehovú vrstvu: Bielky som vymiešala so soľou do peny, pridala som cukor a napokon som pridala 2 PL škrobu. Uložila som zatiaľ do chladničky.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    K žĺtkom som pridala cukor a vanilku a dobre vymiešala. Do mlieka som pridala hladkú múku a dobre som ju vymiešala. Potom som oba komponenty spojila a uvarila hustú kašu. K ešte teplému pudingu som pridala maslo a dobre vyšľahala mixérom a uložila do chladničky.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vyšľahaný krém som rozdelila na 3 väčšie a jednu menšiu časť. Menšou potriem vrch zákuskov. Odložila som ju do chladničky.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Cesto som rozvaľkala na papieri na pečenie. Veľkosť 27x37 cm. Všetky vyvaľkané kusy som ukladala na seba.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Natrela som celú plochu broskyňovým džemom. A takto som postupne natrela všetky 4 kusy cesta.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na džem som natrela snehovú hmotu.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Sneh som posypala orieškami. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a každý plát cesta sa piekol 10 min.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Upečené pláty sa musia bezpodmienečne dobre vychladiť. Na podnos som položila prvý plát, natrela som ho časťou krému a takto som pokračovala, kým som všetky pláty nenaplnila.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Takto natretý koláč som uložila na 4 hod. do chladničky a po tomto čase ho je potrebné zaťažiť.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Ráno som rezy upravila a natrela odloženým krémom. Potom som vrch posypala strúhanou čokoládou a ozdobila orieškami.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Prajem vám dobrú chuť.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 16
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ha, už vím, proč tady číhám!! Jasná zpráva @Izi dává další řezy! Jsou nádherné, chuťově vyvážené a opět laserem nakrájené, podávané jako na zámku. Si zase oprskám monitor @Izi bo slintám, piju "holé" kafíčko. Venku vedro, že by psa nevyhnal, tady zase sadomaso salón. Si vyber. Tleskám @Izi jsi fakt neúnavná, máš můj obdiv a vůbec, díky za vše. Recepty, sdílení, potěšení!! Mávám!!
1x hubata
Millefoglie, tych ciest ma byt tisic, ale kto by sa tym zabaval :) aj tak mas neskutocnu trpezlivost, dokonalost sama!