Foto: izabella929
Tak ako ten predošlý recept Barack Obama i tento mi prišiel mailom. Píšem to iba preto, aby zase nevzniklo podozrenie, že si názvy zákuskov Zobraziť celý popisTak ako ten predošlý recept Barack Obama i tento mi prišiel mailom. Píšem to iba preto, aby zase nevzniklo podozrenie, že si názvy zákuskov vymýšľam, aby som upriamila na seba pozornosť. Keďže pravý Napoleon sa pečie z lístkového cesta, vybrala som si z pomedzi mnohých ponúk tú, ktorá sa mne lepšie páčila.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
1 bal |
|
1 bal |
|
4 ks |
|
2 PL |
|
Snehová vrstva: | |
9 ks |
|
2 PL |
|
štipka |
|
2 PL Gustin |
|
250 ml |
|
Krém: | |
5 ks |
|
2 PL |
|
600 ml |
|
1 bal |
|
6 PL |
|
200 g |
|
2 KL |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Najprv som si pripravila kešu oriešky, lebo tie budem potrebovať hneď ako rozvaľkám cesto. Ja všetky orechy, ktoré používam do zákuskov buď krájam na drobno, alebo ich strúham. Tieto som krájala na menšie kúsky.
-
2
Pripravila som si cesto: na pracovnú dosku som preosiala múku a pridala som studené maslo a spolu som všetko zmrvila.
-
3
Pridala som žĺtky, cukor, vanilku, soľ, prášok do pečiva a smotanu.
-
4
A vypracovala som hladké cesto.
-
5
Rozvážila som ho na 4 rovnaké časti a uložila do chladničky na pol hodinu.
-
6
Pokiaľ sa cesto chladilo, pripravila som si snehovú vrstvu: Bielky som vymiešala so soľou do peny, pridala som cukor a napokon som pridala 2 PL škrobu. Uložila som zatiaľ do chladničky.
-
7
K žĺtkom som pridala cukor a vanilku a dobre vymiešala. Do mlieka som pridala hladkú múku a dobre som ju vymiešala. Potom som oba komponenty spojila a uvarila hustú kašu. K ešte teplému pudingu som pridala maslo a dobre vyšľahala mixérom a uložila do chladničky.
-
8
Vyšľahaný krém som rozdelila na 3 väčšie a jednu menšiu časť. Menšou potriem vrch zákuskov. Odložila som ju do chladničky.
-
9
Cesto som rozvaľkala na papieri na pečenie. Veľkosť 27x37 cm. Všetky vyvaľkané kusy som ukladala na seba.
-
10
Natrela som celú plochu broskyňovým džemom. A takto som postupne natrela všetky 4 kusy cesta.
-
11
Na džem som natrela snehovú hmotu.
-
12
Sneh som posypala orieškami. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a každý plát cesta sa piekol 10 min.
-
13
Upečené pláty sa musia bezpodmienečne dobre vychladiť. Na podnos som položila prvý plát, natrela som ho časťou krému a takto som pokračovala, kým som všetky pláty nenaplnila.
-
14
Takto natretý koláč som uložila na 4 hod. do chladničky a po tomto čase ho je potrebné zaťažiť.
-
15
Ráno som rezy upravila a natrela odloženým krémom. Potom som vrch posypala strúhanou čokoládou a ozdobila orieškami.
-
16
Prajem vám dobrú chuť.
víkend bez nazretia tvojich zázrakov je už pre mňa nejaký prázdny
teším sa na ďaľšie a ďaľšie:)
danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/04/vanilla-napoleon-slice-napoleon...
Oh, zamáčkla jsem slzu, je to nádhera a - ani nevím jak se to papá.
Dakujem Haji, ak sú napolenky z tenko vyvaľkaného lístkového tukového cesta, tak potom je to veľmi krehké a chladené stuhnuté krémové rezy sa jedia lyžičkou bez problému ...
Děkuji za info, jsi milá, rychlá a zběhlá nejen ve sladkostech. On mi ten tvůj odkaz na Napoleona zamotal hlavu i lžičku svojí výškou haha. Přeji krásný zbytek neděle!
Aj ja som piekla dva zákusky od Izky a potvrdzujem, že boli skvelé. Je nás tu viac :-) Kľudne sa pusť do pečenia. Sú trochu prácnejšie, ale výsledok stojí za to. Odporúčam :-)