Nakladané - sterilizované uhorky

lucero - fotkalucero, 1. marca 2013
Nakladané - sterilizované uhorky
Foto: lucero

Každá gazdinka má svoj postup pri nakladani uhoriek.A tak by som sa aj ja rada podelila o svoj recept na nálev a nakladanie uhoriek.

Suroviny

Nálev na 1 dávku:
3 krát 7 dl
7 dl
7 dl
2 bal.




Postup

  1. 1

    Uhorky si dôkladne umyjeme,očistíme mrkvu,cibuľu,cesnak,pripravíme ostatné suroviny.Mrkvu si narežeme na tenké prúžky,cibuľku na polovičky alebo štvrtinky.

  2. 2

    Do pripravených 7 dl pohárov na dno dáme cibuľku,strúčik cesnaku,trocha zelerovej vňate,bobkový list a kôpor.Na to si naukladáme prvú vrstvu uhoriek.Po uložení pomedzi uhorky vložíme prúžky mrkvy.Potom si naukladáme druhú vrstvu a zase vložíme prúžky mrkvy.Na vrch dáme pár guľôčok celého č.korenia.

    Nakladané - sterilizované uhorky - obrázok 2
  3. 3

    Po naložení si uvaríme nálev.Množstvo nálevu záleží od množstva uhoriek a aj od toho ako su uhorky naložené.Ja nakladám 10 kg tak varim 3-4 dávky nálevu.

  4. 4

    Po uvarení uhorky zalejeme ešte horúcim nálevom a fľaše uzavrieme.

  5. 5

    Potom sterilizujeme.

    Nakladané - sterilizované uhorky - obrázok 5

Diskusia k receptu

baka123
Mne vždy zostal nálev, preto robím takýto jednoduchý: 1/2dcl octu, 2 lyžice cukru,1 lyžičku Deka do každého pohára, doliať vodou a sterilizovať. Je výborný a všetky moje kamarátky už robia len takto
sovka62
Roky robím presne ako @baka123 , tiež mi vždy nálev chýbal alebo ostával. Hlavným dôvodom však je, že sú veľmi chutné, presne také sladkokyslé aké máme radi.
ekonom1
30 rokov robím bez Deka , spravím si nálev : OCOT , CUKOR , SOĽ
do 4 litrovej fľaše vhodím tam jednu škoricu, pár klinčekov - na vyluhovanie, nálev robím 1 mesiac pred zaváraním, samozrejme dávam tam klasické koreniny. Pomer- Nálev : voda = 1 : 3 a s tým zalievam uhorky a dunstujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia