Nakladané papriky

Autor receptu: redakcia

4 poháre po 250 ml

70 minút
na 95 °C

Postup

  1. Papriky rozpolíme, odstránime stopky a jadierka. Papriky nakrájame na ľubovoľne veľké kúsky a spoločne s kolieskami cibule, cesnakom, korením a bylinkami rozdelíme do pohárov na zaváranie.
  2. Do každého pohára pridáme na špičku noža pomôcky na konzervovanie. Vodu prevaríme s octom, cukrom a soľou a vriaci nálev nalejeme na papriky. Do každého pohára pridáme 1 polievkovú lyžicu oleja.
  3. Poháre uzavrieme, trochu s nimi zatrasieme a postavíme na plech na pečenie, ktorý naplníme do výšky 2 cm horúcou vodou. Vložíme do spodnej polovice predhriatej rúry.
  4. Zaváracia teplota: Elektrická rúra: 95 °C, plynová rúra: stupeň 1, Čas zavárania: asi 70 min.
  5. Tip: Biely 6-percentný vínny ocot môžeme nahradiť klasickým 8-percentným octom.