Tento koláč pochádza z UK, ja som recept upravila, dala som menej kakaa, pretože v origináli je príliš čierny a to kakao prebíja chuť Zobraziť celý popisTento koláč pochádza z UK, ja som recept upravila, dala som menej kakaa, pretože v origináli je príliš čierny a to kakao prebíja chuť cvikly. Možno by sa zdalo, že bude nechutný od tej cvikly, ale cvikla mu práve dodáva jedinečnú chuť, - no neviem sa ho dojesť.
Postup
-
1
Cviklu uvarte v celosti vo vode s klinčekom a škoricou. Po uvarení ju ošúpte a rozsekajte v sekáčiku (chopper) nadrobno, prípadne nastrúhajte na najjemnejšom strúhadle. Pridajte ostatné suroviny a zamiešajte. Naspodok velkého pekáča dajte papier na pečenie a cesto tam vylejte, pečte 30 min. 180 C. Pekáč preto, aby bol koláč vysoký.
- 2
Keď koláč vychladne, navrch natrite plnku, ktorú pripravíte roztopením bielej čokolády, do ktorej následne zamiešate mäkký tvaroh, nie ten sypký. Vznikne jedinečný sladko-kyselkavý krém. Ako ozdoba by sa hodili nastrúhané hobliny tmavej čokolády.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu